Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ

  Την Πέμπτη 21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε, η τρίτη καλοκαιρινή απόδραση του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στον Κολινδρό
Πιερίας.


Συγκεκριμένα, σαράντα μαθητές Λυκείου και Φοιτητές επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, όπου έψαλαν την Παράκληση.
Στη συνέχεια, η μοναχή Σιλουανή δίδαξε στα παιδιά την παρασκευή προσφόρου, αφού προηγουμένως τα μίλησε κατάλληλα για το σπουδαίο αυτό γεγονός. Μάλιστα τα ίδια τα παιδιά συμμετείχαν στην όλη διαδικασία, είτε βοηθώντας στην παρασκευή είτε ψάλλοντας ύμνους και τροπάρια.


Κατόπιν επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου ο εφημέριος Πρωτοπρ. Παναγιώτης Τιμαμόπουλος ξενάγησε τα παιδιά και αναφέρθηκε στην εκκλησιαστική ιστορία του Κολινδρού.
Τέλος, το μεσημέρι,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος παρέθεσε γεύμα στους νέους.


Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο Μητροπολίτης είχε την ευκαιρία για άλλη μια φορά να συνομιλήσει με τους νέους, τονίζοντας την αξία των χριστιανικών ιδεωδών και των ευαγγελικών αρχών στη ζωή μας.


Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος κάλεσε τους συμμετέχοντες στη δράση αυτή, να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή της Εκκλησίας και στις δραστηριότητες του Γραφείου Νεότητας.