Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε δράσεις προώθησης του οινοτουρισμού στη Μολδαβία στο πλαίσιο του έργου 'Τουριστικά μονοπάτια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας'

Σε βιωματικό εργαστήριο – workshop που πραγματοποιήθηκε στη Μολδαβία με θέμα
την ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην περιοχή της Μαύρης  Θάλασσας (“Development of WineTourism in the Black Sea region”) συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Τουριστικά Μονοπάτια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας» (“Tourism Paths of the Black Sea Region – BSBTour”) . 
Τα στελέχη της ομάδας τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση παρουσίασαν διεξοδικά τις δυνατότητες για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία. Εστίασαν στους περίφημους «δρόμους του κρασιού» της περιοχής σε συνδυασμό με τις διαδρομές τουριστικού ενδιαφέροντος τονίζοντας ιδιαίτερα τις επιλογές που έχουν οι επισκέπτες  να γνωρίσουν τα  περίφημα μακεδονικά κρασιά, να επισκεφθούν τους αμπελώνες και ταυτόχρονα να απολαύσουν τις υποδομές, τους εναλλακτικούς προορισμούς και τις φυσικές ομορφιές της Κεντρικής Μακεδονίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ότι ο οινοτουρισμός  προσφέρει τη δυνατότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σε όλες τις εποχές του χρόνου ενώ, κατά την τελική συνάντηση της διοργάνωσης, οι εκπρόσωποι της Π.Κ.Μ.  παρουσίασαν στους συμμετέχοντες στοιχεία από τις δράσεις που ήδη έχουν ολοκληρωθεί καθώς και τα οφέλη που αποκόμισαν καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου «Τουριστικά Μονοπάτια της Μαύρης Θάλασσας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο εργαστήριο συμμετείχαν  εκπρόσωποι και από τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στο έργο «Τουριστικά Μονοπάτια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας»: από την Ουκρανία, τη Βουλγαρία, την Αρμενία, τη Μολδαβία και τη Γεωργία ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι τουριστικών και αυτοδιοικητικών  φορέων από τη Μολδαβία.
 
 «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δυναμική παρουσία στο εξωτερικό συμμετέχοντας σε δράσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού και την ενίσχυση της  εξωστρέφειας της περιοχής. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη διαφοροποίηση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος.  Προς αυτή την κατεύθυνση στηρίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, δράσεις και πρωτοβουλίες για την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως είναι ο οινοτουρισμός, που αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για την Κεντρική Μακεδονία με μεγάλη δυναμική ανάπτυξης. Με σημαία τα μοναδικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως είναι τα περίφημα μακεδονικά κρασιά και οι σπάνιας ομορφιάς οινικές διαδρομές, χτίζουμε νέες γέφυρες συνεργασίας που συμβάλλουν στην επιτυχή υλοποίηση του τουριστικού μας προγράμματος»δήλωσε σχετικά  ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.