Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Δήλωση του Δημάρχου Ευθ. Φωτόπουλου με αφορμή τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Θέλω να συγχαρώ όλους όσους σήμερα κατάφεραν να κάνουν ‘‘ένα βήμα μπρος’’ και ιδίως τα παιδιά των σχολείων του Δήμου Δέλτα. Να τους ευχηθώ να βγούνε σε λίγα χρόνια από τα ελληνικά πανεπιστήμια σε μια άλλη Ελλάδα, στην οποία θα μπορούν να εκπληρώσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα και να ζήσουν μια ζωή αξιοπρεπή. Συγχαρητήρια και στους γονείς που ιδιαίτερα αυτούς τους δύσκολους καιρούς δίνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να έχουν τα παιδιά τους μια θέση στον ήλιο.
Ως εκπαιδευτικός πιστεύω ότι οφείλουμε έναν καλό λόγο και για εκείνους που παρά τις περικοπές στους μισθούς και τις γενικότερες δυσκολίες, παραμένουν δάσκαλοι με όλη τη σημασία της λέξης και ασκούν λειτούργημα, με την αίσθηση του καθήκοντος ότι έτσι φτιάχνουν την Ελλάδα του αύριο, μια καλύτερη Ελλάδα, μια Ελλάδα που αξίζει στους εργατικούς και στους άριστους.
Για όσους σήμερα δεν κατάφεραν να περάσουν στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ θέλω να πω ότι η εμπειρία ζωής έχει αποδείξει ότι σε κάθε περίπτωση βρίσκονται και αυτοί σε μια αφετηρία και όχι σε ένα τέλος. Θα βρούνε το δρόμο τους με αισιοδοξία και με προσπάθεια.

Εύχομαι σε όλους η ζωή να δικαιώσει τις επιλογές τους».