Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Υπόμνημα προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου Κατερίνης από τη Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης

Εμείς, οι υπογράφοντες το παρακάτω κείμενο της Λαϊκής Επιτροπής  Κατερίνης, ζητούμε  από το  Δ.Σ.  του  Νοσοκομείου Κατερίνης στη νέα ανοιχτή  συνεδρίαση, να  αλλάξουν την απόφαση  27/21-7-2016
  για την απομάκρυνση  της  Λ.Ε.  από το  χώρο που στεγάζεται (κυλικείο παλιού Νοσοκομείου Κατερίνης), και στην  θέση του  να  μπει  ο λεγόμενος Κοινωνικός  Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης  Τομέα Ψυχικής  Υγείας Ν. Πιερίας.
Θεωρούμε οτι  η απόφαση  απομάκρυνσης  της Λ.Ε. από το χώρο που στεγάζεται  πάρθηκε  χωρίς  καν  να ενημερωθούν τα μέλη  του Δ.Σ.  για το κοινωνικό έργο που  προσφέρει η Λ.Ε. σε πάνω  από 300 οικογένειες-θύματα της καπιταλιστικής κρίσης. Οι εγγραφές συνεχίζονται και η Λ.Ε. συνεχίζει τις διανομές τροφίμων. Επίσης ξεκίνησαν ήδη οι εγγραφές μαθητών και μαθητριών στο λαϊκό φροντιστήριο και το πολιτιστικό πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Με την προαναφερθείσα απόφαση το  αποτέλεσμα  θα είναι να διακόψουν με βίαιο τρόπο  αυτό το  έργο  ταξικής αλληλεγγύης στη λαϊκή οικογένεια, γι’ αυτό και ζητάμε την ακύρωση της.
Ζητάμε από το  Δ.Σ.  νέα συνεδρίαση  με την παρουσία της  Λ.Ε.  και να αλλάξουν  την άδικη και βεβιασμένη  απόφαση σε βάρος  των λαϊκών οικογενειών. Να στεγάσουν τον  Κοινωνικό Συνεταιρισμό  Περιορισμένης Ευθύνης  Τομέα  Ψυχικής Υγείας Ν. Πιερίας σε έναν χώρο  του παλιού Νοσοκομείου που είναι εκτεθειμένοι στην εγκατάλειψη.
Ο χώρος του παλιού κυλικείου στήθηκε με κόπο και  θυσία,  από τα  μέλη  της Λ.Ε. και από πολύ κόσμο που την αγκάλισε, τη στηρίζει και έχει ως αποτέλεσμα  την  αναβάθμιση  της  περιοχής. Η Λ.Ε. επιτελεί  σπουδαίο κοινωνικό έργο αλληλεγγύης  εντελώς δωρεάν στους  πολίτες  της Κατερίνης και όχι μόνο,  θύματα της άγριας  πολιτικής  όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής. 

Όνομα                                 Eπίθετο                                      Υπογραφή