Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

"Φωτοβολταϊκά! Πράσινη 'ανάπτυξη' σε… σεληνιακό φόντο!" γράφει ο Δημήτρης Τσιμούρας

Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε πριν έξη χρόνια περίπου και δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας  "Το Ποντίκι" στις 24 Σεπτεμβρίου 2010
καθώς και σε πολλά άλλα στη συνέχεια, από τα τότε υπάρχοντα ηλεκτρονικά μέσα.
Το ποια ήταν η εξέλιξη της πορείας των Φωτοβολταϊκών μέχρι σήμερα είναι γνωστό στον καθένα. Τότε όμως όλοι όσοι επένδυαν σ’ αυτόν τον τομέα πίστευαν ότι δεν θα εξαπατηθούν και ότι βρήκαν την ευκαιρία της ζωής τους!
Στο κείμενο αυτό αποκαλύπτονται οι στόχοι όσων ωθούσαν τους αγρότες να εγκαταστήσουν Φωτοβολταϊκά γιατί υπήρχαν ανάλογα προηγούμενα, όπως πχ αυτό της απάτης του Χρηματιστηρίου. 
Αλλά και γιατί αυτά που συμφωνούσαν οι αγρότες με τη ΔΕΗ -υποτίθεται με την εγγύηση του ελληνικού κράτους- ήταν έξω από κάθε λογική, όπως η σχεδόν πενταπλάσια(!) τιμή της Kwh που αγόραζε η ΔΕΗ απ’ αυτούς, σε σχέση μ’ αυτήν που την πουλούσε!
Επιπλέον, ήδη μπαίναμε στην τροχιά των μνημονίων, όπου στην ουσία οι ελληνικές κυβερνήσεις -όπως  αποδείχτηκε- έπαιζαν και παίζουν διακοσμητικό ρόλο.  Ο λόγος τους και οι υποσχέσεις τους δεν είχαν και δεν έχουν καμιά αξία, τη στιγμή μάλιστα που το τιμόνι της εξουσίας  παραδόθηκε  στα χέρια των δανειστών.
ΔΤ
Ένα από τα πιο ισχυρά επιχειρήματα αυτών που κυβερνούν τόσα χρόνια προς τους αγρότες, για την εισοδό μας στην ΕΟΚ και κατόπιν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν η... μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά των εκατόν πενήντα εκατομμυρίων κατοίκων, που θα άνοιγε γι αυτούς. Σύμφωνα δε με τους πρωταγωνιστές της ένταξης στην ΕΕ το αγροτικό εισόδημα θα είχε μια εντυπωσιακή αύξηση!Όλα αυτά λέγονταν τη στιγμή που έμπαιναν σε εφαρμογή σχέδια για δραματική μείωση του αγροτικού πληθυσμού αλλά και της ίδιας της αγροτικής παραγωγής, τη στιγμή που οι ελληνικές κυβερνήσεις με τους «εταίρους» μας ενέταξαν τη χώρα μας σε χώρα που θα στηρίζει την οικονομία της στην παροχή υπηρεσιών και όχι στην παραγωγή πλούτου άρα και αγροτικών προϊόντων.
Σήμερα, όλα αυτά τα σχέδια επιβεβαιώνονται. Η παραγωγή προϊόντων έχει συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό, η ανεργία καλπάζει προς τα ύψη, ο πλούτος που παράγεται στη χώρα μας συγκεντρώνεται σε ελάχιστα χέρια και διακινείται ανεξέλεγκτα ανάλογα με τα συμφέροντα των κατόχων του. Επιστέγασμα αυτής της πολιτικής το μνημόνιο, η στέρηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζόμενων, η φτώχεια που εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς σε όλο και περισσότερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Ένα κομμάτι της κοινωνίας μας, που πληρώνει αδρά αυτήν την πολιτική και σήμερα βρίσκεται σε απόγνωση, είναι οι μικροί και μεσαίοι αγρότες.
Η κυβέρνηση αντί να προστατέψει τα γεωργικά μας προϊόντα και να στηρίξει την αγροτική παραγωγή, περιορίζοντας την αθρόα εισαγωγή αγροτικών προϊόντων, ώστε η χώρα μας να καλύπτει μόνη της τις διατροφικές της ανάγκες και όχι μόνο, προτείνει να... φυτέψουν οι αγρότες στα χωράφια τους φωτοβολταϊκά(!), για να βγουν απο το αδιέξοδο(;), που οδηγήθηκαν από αυτές τις πολιτικές!

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ