Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος η μεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας...

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος η μεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 στον
αύλειο χώρο στο ξωκλήσι του Αι Γιώργη στον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας.
Σαρακατσάνες και Σαρακατσάνοι καθώς και φίλοι της Σαρακατσάνικης παράδοσης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου αποδεικνύοντας ότι έγινε πλέον θεσμός και απαίτηση όλων να γίνετε κάθε χρόνο. Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τους Γιάννη Γκόβαρη, Γιώργο Καραγιάννη, Γιώργο Καραχρήστο και Βασίλη Ζαβαντία, ενώ τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων που παρουσίασαν με άψογο τρόπο Σαρακατσάνικους χορούς υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου μας κ.Τσακνάκη Γεώργιο. 
Εκ μέρους του Δ.Σ του συλλόγου ο πρόεδρος κ. Λέφας Γρηγόριος καλοσώρισε τους παρευρισκομένους, τον Στρατηγό Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Λεοντάρη Ηλία, τον Υποστράτηγο και Σαρακατσάνο στην καταγωγή κ. Καρυώτη Χρήστο, τον Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Σ κ. Μουτσιάνα Γεώργιο, την κ. Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου, τον Δήμαρχο Δίου - Ολύμπου κ. Δημόπουλο Κων/νο, τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης και εκπρόσωπο του Δημάρχου κ. Λιακόπουλο Αθανάσιο, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Τσιμήτρη Δημήτριο, τον αντιδήμαρχο του Δήμου Δίου κ. Καλαιτζή Αθανάσιο, τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΟ κ. Πούλιο Ιωάννη, την Δημοτική σύμβουλο κ. Βακουφτσή Ειρήνη, τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων Λαγκαδά και φοιτητών θεσ/νικης,τον πολιτιστικό σύλλογο Αγίου Σπυρίδωνα και Κάτω Μηλιάς και τόνισε στο λόγο του ότι <<εμείς οι Σαρακατσαναίοι στην κρίση απαντάμε με ιστορία παράδοση και πολιτισμό και επειδή κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το σήμερα παραμένει σφιχταγκαλιασμένο με το χτες και η γνωριμία μας με το παρελθόν, δηλαδή η επαφή με τις ρίζες μας είναι η βάση για το μέλλον, όπως κανείς πια δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ζούμε σε καιρούς που χαρακτηρίζονται από το άγχος, την αστάθεια, την κρίση των αξιών, τις επιφανειακές ανθρώπινες σχέσεις και τη μοναξιά και ότι οι καιροί είναι απρόσωποι όπου ο άνθρωπος χάνεται στην ανωνυμία και τη γεωμετρική μονοτονία της παγκοσμιοποίησης, ζώντας σε γυμνό και ανιαρό περιβάλλον που ως επί το πλείστον κάθε άλλο παρά ανθρώπινο είναι. Όμως τα τραγούδια και η μουσική ειδικά των Σαρακατσαναίων που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής μας παράδοσης, αποτελούν την πυξίδα για τη γνωριμία με το τόπο μας, το τόπο μας που είναι μία σχέση αιώνων με τον άνθρωπο αλλά και τόσο παλιά όσο οι μύθοι και η ιστορία του>>.
Να πούμε ενα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μικρούς και μεγάλους, στους δωτοθέτες του Συλλόγου μας για την συνεισφορά τους στο σύλλογο, την τοπική κοινότητα Αγίου Σπυρίδωνα για την παραχώρηση του προαύλιου χώρου στο ξωκλήσι του Αι Γιώργη, καθώς επίσης και τους χορηγούς επικοινωνίας, την τηλεόραση PONTOS TV, το radio Forever 96,3 FM, το radio pieria 104,2 FM, το Δημοτικό ραδιόφωνο Κατερίνης, το radio olympos 101,5 FM, και το radio Dionysos 89,2 FM.
Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα δυό παιδιά Σαρακατσανάκια που 3 χρόνια τώρα μας παρέχουν ότι χρειαζόμαστε προκειμένου να γίνει αυτή η εκδήλωση είναι ο Γιώργος και ο Διονύσης Σαιντής.
Ευχαριστούμε Θερμά τους Εθελοντές του Συλλόγου μας για την πολυήμερη αγόγγυστη βοήθεια τους ώστε να πραγματοποιηθεί και να ολοκληρωθεί με επιτυχία η εκδήλωσή μας. 
Τέλος να πούμε ενα μεγάλο ευχαριστώ στον απλό Σαρακατσάνο και την Σαρακατσάνα καθώς και σε όλους τους φίλους που κάθε χρόνο μας τίμουν με την παρουσία τους και μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι που τους υπηρετούμε.