Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Με λύπη σας δίνουμε μια δυσάρεστη εξέλιξη για το Αστυνομικό Τμήμα Κολινδρού

Είμαστε στη πολύ δυσάρεστη θέση να σας παρουσιάσουμε με πόνο ψυχής, ένα μη ευχάριστο αποδεικτικό στοιχείο για το ΑΤ Κολινδρού.

Στην παραπάνω εικόνα που προέρχεται από το νέο σχέδιο του Προεδρικού διατάγματος για την Αναδιάταξη - αναδιοργάνωση,
σύσταση  και λειτουργία περιφερειακών Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας με ημερομηνία 31/5/2016 παρατηρούμε ότι το ΑΤ Κολινδρού δεν υπάρχει στις λειτουργικές υπηρεσίες του νομού Πιερίας.
Αυτό προφανώς και κατά τη δική μας και μόνο κρίση, σημαίνει ότι για να μην υπάρχει, μάλλον δεν θα υπολογίζεται να λειτουργεί στο μέλλον από κάποια στιγμή κι έπειτα. Ίσως σφάλουμε, αλλά δεν μπορούμε ακόμη να ξέρουμε εάν σημαίνει κάτι άλλο, διότι δεν διαβάσαμε όλο το σχέδιο(περίπου 100 σελίδες).
Να σημειώσουμε ότι το διάταγμα ακόμη δεν ισχύει, διότι δεν πήρε ΦΕΚ(δλδ δεν δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως).

Πριν λίγο καιρό σας είχαμε προϊδεάσει ότι κάτι τρέχει με το αστυνομικό μας τμήμα αλλά δεν είχαμε γραπτές αποδείξεις, μόνο προφορικές ενδείξεις, ώστε να σας αποκαλύψουμε το τι ακριβώς πληροφορηθήκαμε. Τώρα έχουμε στη κατοχή μας, όλο το σχέδιο που αποκαλύπτει μια δυσάρεστη εξέλιξη για τον Κολινδρό...
Εξέλιξη που εδώ και πολλά χρόνια την ακούμε αλλά ευτυχώς ακόμη δεν έχει επαληθευτεί. Κι ελπίζουμε ότι και στο μέλλον ίσως να μην αλλάξει κάτι, αν και με τα σημερινά δεδομένα, κάτι τέτοιο φαντάζει αρκετά δύσκολο.
Επίσης να σας ενημερώσουμε ότι σε λίγο χρονικό διάστημα το νέο σχέδιο της αστυνομίας θα κοινοποιηθεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Ελλάδος.

Η ελπίδα όμως πεθαίνει πάντα τελευταία και εφόσον η κατάργηση του ΑΤ Κολινδρού είναι 100% σίγουρη και θα οδεύει πλέον προς υλοποίηση, ίσως μπορέσουμε να κυνηγήσουμε τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν(λίγες ή πολλές) για τη συνέχιση της λειτουργίας του ιστορικού μας τμήματος.
Θα είμαστε εκεί!!!




Άρθρο 78
Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας

1. Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

α. Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης,
β. Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης,
γ. Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης,
δ. Αστυνομικό Τμήμα Δίου – Ολύμπου,
ε. Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας – Κολινδρού,
στ. Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Πιερίας και
ζ. Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας.

2. Έδρα των Υπηρεσιών της προηγούμενης παραγράφου ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος, πλην των περιπτώσεων στ΄ και ζ΄, των οποίων ως έδρες ορίζονται ο Σταθμός Διοδίων Λεπτοκαρυάς και η δημοτική ενότητα Ανατολικού Ολύμπου του δήμου Δίου – Ολύμπου, αντίστοιχα.


Εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλο το σχέδιο Προεδρικού διατάγματος για την Αναδιάταξη - αναδιοργάνωση, σύσταση  και λειτουργία περιφερειακών Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας

Σημείωση
Το άρθρο 78 του σχεδίου αναφέρεται στην Πιερία