Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

"Οι φόροι, τα χρέη κι η δημόσια περιουσία, σε σχέσεις απλής αριθμητικής" δια χειρός Αλιθέρση "Οι φόροι, τα χρέη κι η δημόσια περιουσία, σε σχέσεις απλής αριθμητικής", δια χειρός Αλιθέρση

Όταν  παρουσιάζεις στην πολιτική  ένα γεγονός  ως έχει, αρκούν λόγια απλά.  Αντίθετα, όταν θέλεις να κάνεις το άσπρο μαύρο, σίγουρα τότε απαιτούνται  λεκτικές
κωλοτούμπες και μάλιστα με μπόλικη δόση αλχημείας. 
Ας αφήσουμε το δεύτερο για τους κυβερνώντες και τους κυβερνητικούς υποστηριχτές, που έχουν ιδιαίτερη κλίση σ΄ αυτά  – χωρίς  αυτό βέβαια να γίνεται με το αζημίωτο-   και ας αντιμετωπίσουμε  με την απλή αριθμητική κάποια στοιχεία οικονομίας και πολιτικής, που εκ των πραγμάτων βρίσκονται στο προσκήνιο.
Πρόσφατα,  μια ακόμη… επιτυχία χρεώθηκε στο ενεργητικό του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και της κυβέρνησης, η πώληση της ΤΡΕΝΟΣΕ αντί 50 εκ. ευρώ.  Δηλαδή, όσα περίπου χρειάζονται για τη μεταγραφή ενός καλού ποδοσφαιριστή!
Για τη διευκόλυνση των συλλογισμών μας αλλά και για την κατανόηση εν γένει των οικονομικών μεγεθών, των εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων ευρώ,   με τα οποία καθημερινά μας βομβαρδίζουν, ας φτιάξουμε ένα δικό μας νόμισμα, το 1 «ΤΡΕΝΟΣΕ».  
Με τη  βοήθεια σχέσεων  απλής αριθμητικής στη συνέχεια, ας σχηματίσουμε μια εικόνα της έκτασης της σημερινής πραγματικότητας, έχοντας κατά νου ότι το 1 «ΤΡΕΝΟΣΕ» ισοδυναμεί με 50 εκ. ευρώ.
Θα μας ήταν πολύ χρήσιμο αν γνωρίζαμε λεπτομέρειες για το τι ακριβώς περιελάμβανε το «πακέτο» ΤΡΕΝΟΣΕ που αγόρασαν οι Ιταλοί, αλλά τέτοια στοιχεία, όσο τουλάχιστον γνωρίζει ο γράφων, δεν δόθηκαν. Ούτε φυσικά η αντιπολίτευση-συμπολίτευση έκρινε σκόπιμο να ζητήσει!
Παρόλα αυτά, έχοντας εμείς τη δική μας εικόνα για την ΤΡΕΝΟΣΕ, συνεχίζουμε τους συλλογισμούς μας. Έτσι,  αντί να χρησιμοποιούμε στο εξής  το απρόσωπο 1 δις ευρώ, με τη βοήθεια της απλής αριθμητικής  θα λέμε 20 «ΤΡΕΝΟΣΕ»!


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ