Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΙΚΕΑ: Χρυσές δουλειές.Οι Έλληνες ξοδεύουν.στις ξένες επιχειρήσεις

Εκατοντάδες ή μάλλον χιλιάδες  οι επισκέπτες από την Κεντρική Μακεδονία  καθημερινά στό σουηδικό κολοσσό ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης που κατακλύζουν  στήν περιοχή Αεροδρομίου παρά
την φαινομενική οικονομική κρίση.
Αγοράζουν έπιπλα είδη υγιεινής οικιακό εξοπλισμό ή δώρα σε τιμές άλλοτε υψηλές άλλοτε εξαιρετικά χαμηλές και βέβαια ορισμένες φορές μέτριας ποιότητας..
Την ίδια στιγμή οι ελληνικές μικρομεσαίες  τοπικές επιχειρήσεις στήν επαρχία  που ο κ Τσίπρας οδηγεί στό κλείσιμο.με τα  δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη που επιβάλλει και τόν  ακριβό ΟΑΕΕ που καραδοκεί, στενάζουν αγκομαχούν να ανταπεξέλθουν στις πολλαπλές οικονομικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.
Αυτή η άδικη οικονομική  πολιτική υπανάπτυξης αυξάνει  και μεγαλώνει περαιτέρω  την ανισότητα μεταξύ εγχώριων και υγιών αλλοδαπών επιχειρήσεων οδηγεί στην αποικιοποίηση της  υποβαθμιζόμενης οικονομίας μας και σίγουρα θα αφανίσει τους εναπομείναντες μικρομεσαίους και θα παραμείνουν οι ξένες μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις που πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους και βγάζουν τα χρήματα στο εξωτερικό.
Ελπίζω το ΕΒΕΠ ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης η Αντιπεριφέρεια Πιερίας να διαβάσουν το κείμενο μου και να λάβουν πρωτοβουλίες.


Βασίλης Δ.Νουλέζας 
Δικηγόρος