Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΑΣΘ

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΑΣΘ


Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο Δημαρχείο.
Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε γύρω από τα αιτήματα των εργαζομένων καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και μεσολάβησε ώστε να συναντηθούν οι εκπρόσωποί τους και με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρο Κυρίζογλου.
«Είναι φυσικά αναγκαία η συνάντηση των εργαζομένων και με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου να δούμε πως θα λυθεί το πρόβλημα, διότι και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις ταλαιπωρούν τον κόσμο, αλλά ταλαιπωρούνται εξίσου και αυτοί με τη μη καταβολή των μισθών τους και με το τεράστιο χρέος που έχει το Δημόσιο προς τον ΟΑΣΘ, το οποίο όπως ενημερώθηκα, ανέρχεται στα 130 εκατομμύρια. Αυτά πρέπει να δοθούν, δεν γίνεται να μην δοθούν. Υπάρχει μια σύμβαση και κάθε σοβαρό κράτος πρέπει να σέβεται τις συμβάσεις που έχει. Εάν δεν θέλει να τις σεβαστεί, τότε ας προχωρήσει σε μια αναθεώρηση» τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί ο κόσμος της Θεσσαλονίκης να ταλαιπωρείται συνεχώς και συστηματικά επειδή δεν τηρούνται οι υποχρεώσεις, πρωτίστως του Κράτους. Η επίσχεση εργασίας που επίκειται, αν δεν τηρηθούν οι υποχρεώσεις, μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, ανέφερε ότι μετά την πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, οι εκπρόσωποι θα συναντηθούν αύριο με τον Πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ, κ. Κυρίζογλου και διευκρίνισε ότι  θα συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα. «Για άλλη μια φορά θέλω να τονίσω την αδιαλλαξία του  αρμόδιου Υπουργείου γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ που τους ενδιαφέρει η μισθοδοσία Ιουνίου και Ιουλίου, αλλά και η αβεβαιότητα για το μέλλον της εργασίας μας, η αβεβαιότητα για το μέλλον της συγκοινωνίας» ανέφερε ο κ. Τσερμενίδης.


Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, που παραβρέθηκε στη συνάντηση τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ απεργούν γιατί η κυβέρνηση δεν τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις και αυτό τους τοποθετεί τα τελευταία τρία χρόνια σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και ανασφάλειας. «Εάν ο Υπουργός δεν θέλει να τηρήσει τη σύμβαση που υπάρχει, έχει την υποχρέωση να την καταγγείλει και να πάει σε μια άλλη. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να εκδηλώσει τις προθέσεις του, προκειμένου και οι εργαζόμενοι να πάρουν τις αποφάσεις τους».
            Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος αρμόδιος για το κυκλοφοριακό, Γιώργος Δημαρέλλος.