Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Συλλήψεις για υποθέσεις περί ναρκωτικών σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν 2 άτομα στη Χαλκιδική για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Κατασχέθηκαν συσκευασίες με 51 γραμμάρια κοκαΐνης, καθώς και ποσότητες αμφεταμίνης

Οι στοχευμένοι έλεγχοι και οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, οδήγησαν στη σύλληψη δύο υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 30 και 26 ετών, για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στις 25-08-2016  το απόγευμα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής , εντοπίστηκαν οι δύο άντρες και κατά τον αστυνομικό έλεγχο του αυτοκινήτου που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 51 γραμμαρίων, την οποία σκόπευαν να διακινήσουν σε περιοχή της Χαλκιδικής.
Επιπλέον διαπιστώθηκε να κατέχουν 4 συσκευασίες με ποσότητες κρυσταλλικής αμφεταμίνης βάρους 3,5 γραμμαρίων και μία συσκευασία με ποσότητα κάνναβης βάρους 4,2 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.
Το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, δύο φωτοβολίδες, τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ.
Ο ι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής .

Συνελήφθησαν 2 άτομα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης για διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης
Με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου εντοπίσθηκαν συσκευασίες με μικροποσότητα ηρωίνης έτοιμες για διακίνηση
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 23χρονου και μίας 19χρονης, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στις 25-08-2016 το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης , κατά την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  18 ισοβαρείς συσκευασίες με μικροποσότητα ηρωίνης έτοιμες για διακίνηση, συνολικού βάρους 18 γραμμαρίων και
  •  μία συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 18,2 γραμμαρίων.
Επιπλέον, βρέθηκαν στο σπίτι και κατασχέθηκαν:
  •  δύο κυνηγετικές καραμπίνες με 32 φυσίγγια, εκ των οποίων για την μία έχει δηλωθεί κλοπή από περιοχή της Θεσσαλονίκης,
  •  μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  •  το χρηματικό ποσό των 5.672 ευρώ και
  •  τρία κινητά τηλέφωνα.
Επίσης συνελήφθη ακόμη μία 30χρονη ημεδαπή η οποία βρισκόταν εντός της οικίας, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους 1,4 γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης .


Συνελήφθη 40χρονος στην Χαλκιδική για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών
Κατασχέθηκαν ποσότητες αμφεταμίνης, κάνναβης και παραισθησιογόνων χαπιών και ουσιών
Οι στοχευμένοι έλεγχοι των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, οδήγησαν στη σύλληψη 40χρονου ημεδαπού, για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε ο 40χρονος χθες (26-8-2016) το βράδυ σε περιοχή της Κασσάνδρας Χαλκιδικής και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που οδηγούσε, βρέθηκαν καλά κρυμμένες στον χώρο αποσκευών διάφορες ποσότητες ναρκωτικών, που προόριζε για διακίνηση στην ίδια περιοχή.
Αναλυτικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 5 αεροστεγείς συσκευασίες με ποσότητες κρυσταλλικής αμφεταμίνης, συνολικού βάρους 60,2 γραμμαρίων,
  • 6 πλαστικά φιαλίδια και 1 γυάλινο φιαλίδιο με παραισθησιογόνα ναρκωτική ουσία σε υγρή μορφή, συνολικού βάρους 40,4 γραμμαρίων,
  • 366 χάρτινα κομμάτια εμποτισμένα με παραισθησιογόνα ναρκωτική ουσία,
  • 2 αεροστεγείς συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους 41,4 γραμμαρίων,
  • 23 παραισθησιογόνα ναρκωτικά δισκία και
  • 1 συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 7,3 γραμμαρίων.
Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.040 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.
Το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε ο 40χρονος για την μεταφορά των ναρκωτικών επίσης κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής .