Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

«Ο Απόλλων Λάρισας είναι επιπέδου Superleague» Box to box συνεντεύξεις προπονητών (Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Απόλλων Λάρισας 0-2) N.Koλίτση/Metrosport

«Ο Απόλλων Λάρισας είναι επιπέδου Superleague»

Του Νίκου Κολίτση (Metrosport)
Μετά το τέλος του φιλικού αγώνα στη Νεοκαισάρεια, ανάμεσα στον τοπικό Αχιλλέα και στον
Απόλλωνα Λάρισας (0-2), που προετοιμάζεται στο Ελατοχώρι της Πιερίας, οι δύο προπονητές μίλησαν αποκλειστικά στον Νίκο Κολίτση και στη «M».

Σάκης Θεοδοσιάδης (προπονητής Απόλλωνα Λάρισας)
Επιλογές ποδοσφαιριστών από τον Πιερικό και προετοιμασία στην Πιερία. Συγκυριακό γεγονός ή συνειδητή επιλογή;
Στην άκρη του μυαλού μου είχα την απόκτηση παικτών που να γνωρίζουν την κατηγορία. Πιστεύω ότι οι τέσσερις ποδοσφαιριστές από τον Πιερικό μπορούν ν’ ανταποκριθούν στα δικά μου θέλω. Είναι σημαντικό να κάνει μία ομάδα επαγγελματική προετοιμασία, όπως η αντίστοιχη που κάνουμε στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Ελατοχωρίου Πιερίας.
H άνοδος είναι αυτοσκοπός και η μη επίτευξή της συνιστά αποτυχία. Συμφωνείτε ή όχι;
Συμμετέχουμε σ’ έναν όμιλο με πολύ καλές ομάδες. Έχουμε υψηλές απαιτήσεις και γι’ αυτό μας επέλεξε η διοίκηση. Στο ποδόσφαιρο όμως ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα παίρνει αποτέλεσμα και στην κακή της μέρα. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε κάνει τα πάντα στο τέλος του πρωταθλήματος.
Ο Απόλλων Λάρισας είναι ομάδα πρότυπο, πολυτέλεια για την κατηγορία. Συμμερίζεστε αυτήν την άποψη και ποια είναι τα συναισθήματά σας;
Είμαστε πολύ τυχεροί που είμαστε στην οικογένεια του Απόλλωνα. Ο πρόεδρος της ομάδας έχει επενδύσει πολλά στις συνθήκες εργασίας και στην οργάνωση της ομάδας. Είμαστε σε επίπεδο Superleague. Έχουμε έναν μόνο σκοπό, να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των ανθρώπων που μας επιλέξανε.
Ποιον ποδοσφαιριστή του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας θα θέλατε στην ομάδα σας;
Xωρίς να θέλω ν’ αδικήσω τους υπόλοιπους, θα διάλεγα τον Ηλία τον Μανίκα, που έχουμε παίξει και συμπαίκτες.

Νίκος Θεοδοσιάδης, (προπονητής Αχιλλέα Νεοκαισάρειας)
Ποιο είναι το επίπεδο ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών σ’ αυτό το στάδιο προετοιμασίας;
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη διάθεση των ποδοσφαιριστών. Μόνο μέσα από τη δουλειά θα πετύχουμε τους στόχους μας. Κάθε μέρα δουλεύουμε και προσπαθώ να περάσω τη φιλοσοφία μου στους νέους κυρίως παίκτες. Μας λείπει η εμπειρία, καθώς ορισμένοι ποδοσφαιριστές ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα, όπως ο Μανίκας και ο Λαζαρίδης για παράδειγμα, για να κάνουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο.
Aποτελεί στοιχείο αποπροσανατολισμού ο υποβιβασμός μόνο δύο ομάδων από τον όμιλο;
Δε θα μας επηρεάσει. Θα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι, επιδιώκοντας τη νίκη σε κάθε αγωνιστική. Θέλουμε να παντρέψουμε την εμπειρία με το νεανικό ενθουσιασμό και τη διάθεση για δουλειά.
Έχετε καταλήξει στο τελικό ρόστερ της ομάδας;
Σ’ ένα ποσοστό 70% έχουμε καταλήξει στο ρόστερ της ομάδας. Όπου χρειάζεται ενίσχυση, θα δυναμώσουμε σε συνεργασία πάντα με τον πρόεδρο της ομάδας.
Τι προβλέπεται για το σημερινό σας αντίπαλο;
Ο Απόλλων Λάρισας θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.
Ποιον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Λάρισας θα θέλατε στην ομάδα σας;
Τον Πέντα φυσικά.