Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης στην τελετή έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στο 11ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης

Ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης
στην τελετή έναρξης της νέας σχολικής  χρονιάς  στο 11ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης:

Η γνώση είναι δημιουργία και χαρά

Στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης  (όπου φοίτησε ο ίδιος και τα παιδιά του και όπου είχε διατελέσει και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων) βρέθηκε σήμερα ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης, προκειμένου, με την ευκαιρία της τελετής έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, να ευχηθεί καλή δύναμη στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.
Ο βουλευτής ευχήθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες να περάσουν δημιουργικές, αλλά και χαρούμενες ώρες στις αίθουσες και την αυλή του σχολείου, καθώς, όπως είπε, η γνώση είναι χαρά κι όχι γκρίνια και δυστυχία.
Αναφερόμενος στους δασκάλους, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι κοπιάζουν για να είναι το σχολείο ένα χαρούμενο εργαστήρι γνώσης και δημιουργίας και ζύμωσης αξιών, αρχών και ιδανικών, ενώ, μιλώντας για τις συνθήκες λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκτίμησε ότι μπορεί να μην είναι ιδανικές, αυτές που όλοι θα θέλαμε, ωστόσο είναι καλύτερες από πέρυσι, καθώς έγιναν βήματα μπροστά.
Στόχος, τόνισε, για τον οποίο όλοι παλεύουμε και εργαζόμαστε, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, είναι μια δημόσια δωρεάν παιδεία, δημοκρατική και ποιοτικά αναβαθμισμένη.
Καλή δύναμη κι υπομονή ευχήθηκε τέλος και στους γονείς, που στέκονται δίπλα στα παιδιά τους, με αγωνίες και όνειρα για την καλύτερη ζωή που όλοι προσδοκούμε.