Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμος Κατερίνης – Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού: Κέφι και ενθουσιασμός στη γιορτή λήξης της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης & δημιουργικότητας 2016

 Με μία γιορτή γεμάτη κέφι, ενθουσιασμό, χρώματα και χαμόγελα και παράλληλα με ένα φλας μπακ στις όμορφες και δημιουργικές στιγμές, που βίωσαν μέσα από τις δράσεις του
προγράμματος «Γίνε Εξερευνητής του Κόσμου», παιδιά, γονείς, εμψυχωτές – εθελοντές, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων αποχαιρέτησαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού, την καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης & δημιουργικότητας 2016.

 Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Κατερίνης είναι από τους λίγους ανά την Ελλάδα Δήμους, ο οποίος έχει εντάξει στο εν λόγω πρόγραμμα δύο δημοτικές βιβλιοθήκες (Κατερίνης – Κορινού), συμμετέχοντας έτσι ενεργά στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών.


Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε θεατρικό δρώμενο με πρωταγωνιστές τα παιδιά, ενώ η γιορτή λήξης συνεχίστηκε με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού από τις δράσεις του καλοκαιριού, οι οποίες ξεκίνησαν στις 15 Ιουνίου και ολοκληρώθηκαν στις 15 Σεπτεμβρίου. Η αυλαία της εκδήλωσης έκλεισε με την απονομή διπλωμάτων συμμετοχής στο πρόγραμμα, για τα 120 παιδιά που έλαβαν μέρος, καθώς και βεβαιώσεων για τους εθελοντές.

«Το πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε αποδεικνύει ότι μία βιβλιοθήκη μπορεί με τη δημιουργικότητα των παιδιών και την συνδρομή των ακούραστων εθελοντών να επιτελέσει έναν πολυδιάστατο ρόλο» τόνισε σε σύντομο χαιρετισμό της, η πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου, η οποία αναφέρθηκε «στην αναβάθμιση από τον Δήμο Κατερίνης με μέριμνα του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, της Δημοτικής βιβλιοθήκης στον Κορινό, για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες, μέσα από ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας».

Επιπλέον, έκανε ειδική αναφορά στους εθελοντές Χρήστο Κοσμά και Παρθένα Μπαξεβάνου, οι οποίοι συμβάλλουν στην καθημερινή εύρυθμη λειτουργία της βιβλιοθήκης, ενώ γενικότερα ευχαρίστησε και συνεχάρη τους εθελοντές, «για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο καλοκαιρινό  πρόγραμμα», με έμφαση στις εκπαιδευτικούς Ελένη Σαρβάνη και Αθηνά Τσέρμπακ αντίστοιχα.

Τέλος, έγινε αναφορά στις δράσεις, που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν το χειμώνα όπως π.χ. λέσχη κινηματογράφου για παιδιά, λέσχη ανάγνωσης, εργαστήρια κατασκευών κ.α.