Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε μια ακόμα 4μελη οικογένεια με δυο ανήλικα παιδιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Την  ώρα που η  κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προετοιμάζει  τη μετάβαση του   κ. Τσίπρα στη Δ.Ε.Θ.
για  να  σερβίρει  το ψέμα που  έχουν κάνει επάγγελμα για να υπηρετούν τα επιχειρηματικά  συμφέροντα, η   ΔΕΗ  με τις  ευλογίες της  κυβέρνησης  συνεχίζει  να κόβει  μαζικά την παροχή ηλεκτρικού  ρεύματος  στις  λαϊκές  οικογένειες που  αδυνατούν  να πληρώσουν, με δική τους  ευθύνη.
Ο  Γολγοθάς  που βιώνει  σήμερα η λαϊκή οικογένεια  από τους ορκισμένους  εχθρούς της , την κυβέρνηση, την Ε.Ε.  το κεφάλαιο , και τα αστικά  κόμματα,  δεν έχει  τελειωμό. Χθες η ΔΕΗ  έκοψε το ρεύμα  σε μια ακόμα 4αμελη  οικογένεια με δυο ανήλικα παιδιά, ένα 8 και ένα 5 χρόνων, εκ των οποίων το ένα έχει την ανάγκη μηχανικής  υποστήριξης. Η προκλητικότητα τους  έχει ξεπεράσει κάθε όριο ακόμα και αυτού  του ανθρώπινου είδους.
Πάρα της εκκλήσεις  της οικογένειας  ότι  το παιδί  έχει ανάγκη τη  μηχανική υποστήριξη και  το ρεύμα  είναι απαραίτητο, οι  αδίστακτοι  κυνηγοί  του κέρδους αρνούνται  να  το συνδέσουν  αν δεν καταβάλει η οικογένεια  1800 ευρώ,  που αδυνατεί να πληρώσει ..  Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και  η ΔΕΗ, είναι  συνένοχοι στο νέο έγκλημα  που διαπράττουν  και  αποδεικνύεται  πως όσο  ο λαός  δεν αντιδρά  και τους αφήνει  ελευθέρους  μπροστά  στο κέρδος δεν διστάζουν  ακόμα και  αν προκαλέσουν  το θάνατο. Η οικογένεια  εδώ και δυο μέρες  ζει χωρίς ρεύμα και νερό.
Η Λ.Ε.Κ. καταγγέλλει  το νέο  έγκλημα και δεν πρόκειται  να μείνει  με σταυρωμένα  τα χέρια αν η  ΔΕΗ   δεν  συνδέσει το ρεύμα σήμερα  χωρίς προϋποθέσεις διαφορετικά  θα έχουν την  ευθύνη  για ότι και αν συμβεί.
Η Λ.Ε.Κ. καλεί το λαό  να κινητοποιηθεί,  να μη ανεχτεί άλλο  αυτήν τη βαρβαρότητα  της κυβέρνησης και των  κεφαλαιοκρατών, που κόβουν μισθούς, συντάξεις,  το ρεύμα ,τα κοινωνικά επιδόματα, τις κοινωνικές δαπάνες, φοροληστέυουν  το  λαό και  απαλλάσσουν   τους επιχειρηματικούς ομίλους από φόρους, ενώ παράλληλα τους μπουκώνουν με κρατικό χρήμα από τον  προϋπολογισμό και  δάνεια  από τις τράπεζες  που τα πληρώνει ο λαός.
Η  ΔΕΗ και γενικότερα  η ενέργεια, το νερό,  δεν μπορεί να  ανήκουν  σε ιδιώτες. Πρέπει να γίνει λαϊκή περιουσία και να επιστέψουν  όλα τα χρήματα που πήραν  και τα δάνεια  με την εγγύηση  του δημόσιου  οι  ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ  που δραστηριοποιούνται  στο τομέα  της ενέργειας  και να ξεκουμπιστούν να φύγουν.
Η  ΔΕΗ  έγινε και συντηρείτε από τον ιδρώτα  του λαού!
Δίνουμε  απάντηση στους δυνάστες  του λαού στις 10 Σεπτέμβρη  στη Δ.Ε.Θ .
Λεωφορεία  αναχωρούν από την  κεντρική πλατεία της Κατερίνης στις 4 μμ.
Γραφείο τύπου  Λαϊκής Επιτροπής  Κατερίνης