Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης 95,3FM

  Απόφοιτοι κι ο διευθυντής του σχολείου Θανάσης Παπαγεωργίου, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του δημοσιογράφου Ανδρέα Γαλανού για τη ραδιοφωνική εκπομπή
του «Τον πρώτο λόγο» (15/09) στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, συζήτησαν πάνω στα βιώματά των πρώτων και το όφελος που αποκόμισαν από τη φοίτησή τους στο ΣΔΕ. Συγκεκριμένα, οι Ασπασία Κασταμπουλίδου, Γεωργία Μουρατίδου, Νίκος Μωυσιάδης απευθύνθηκαν στο κοινό του ραδιοφώνου και μίλησαν για την «επιστροφή στο θρανίο», τις μοναδικές εμπειρίες τους στο ΣΔΕ και τις σημαντικές θετικές αλλαγές που έφερε αυτή η επιλογή τους στην ζωή τους. «Ήταν μια επιλογή που άξιζε και συνιστούμε σε όποιον το σκέφτεται να χτυπήσει την πόρτα του σχολείου και δεν θα το μετανιώσει!», επεσήμαναν.


Η Α.Κασταμπολίδου τόνισε με ενθουσιασμό ότι αυτά τα δύο χρόνια έχουν πια εξαιρετική θέση στις αναμνήσεις της, καθώς ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει για τον εαυτό της. Πέρασε ωραία αλλά και έμαθε να χειρίζεται Η/Υ, tablet, smartphone, το διαδίκτυο, βελτίωσε τα Αγγλικά της και συμμετείχε και στη θεατρική ομάδα. Η Α.Μουρατίδου, πιστοποιημένη βιολογική καλλιεργήτρια, μετά την αποφοίτησή της βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο της να εξελιχθεί σε επιστήμονα. Αναφέρθηκε στο πλήθος των γνώσεων και εμπειριών που απόκτησε από μαθήματα στα Ελληνικά, Αγγλικά, Μαθηματικά, Φυσική, Περιβάλλον κ.α. καθώς και βιωματικά εργαστήρια όπως παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων σαπουνιού, τυριού, κεριών, κηραλοιφών κ.λπ.. Τη φοίτηση πλαισίωνε πλήθος επισκέψεων σε μουσεία, εκθέσεις, παρακολούθηση ομιλιών και δρώμενων της πόλης. Ο Ν.Μωυσιάδης, ο οποίος μίλησε για τη δυνατότητα που δίνει το ΣΔΕ σε κάποιον να αναπτύσσει την προσωπικότητά του ως ενεργού πολίτη και να μπορεί να συμμετέχει στις τρέχουσες εξελίξεις, φοιτά σήμερα στο λύκειο και προτείνει να ακολουθήσουν και άλλοι συμπολίτες μας το παράδειγμα του. Ο διευθυντής τόνισε πως σε καιρό ύφεσης επενδύουμε στη γνώση και ότι η επιτυχία του σχολείου οφείλεται στην ομαδική προσπάθεια όλων στο σχολείο, αλλά και των εθελοντών και φίλων του. Αποτελούν πλούτο και συγκριτικό πλεονέκτημα για το εν λόγω σχολείο ενηλίκων η διαφορετικότητα, οι εμπειρίες και γνώσεις των εκπαιδευομένων, οι οποίοι μερικές φορές υιοθετούν το ρόλο των εκπαιδευτών και το αντίστροφο. Γι’ αυτό, η διάδραση μεταξύ των δύο, των εκπαιδευτών και των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τη καινοτόμο λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας τους αλλάζει προς το καλύτερο, τους μετασχηματίζει αυτόβουλα και κυρίως θετικά.


Στο ΣΔΕ Κατερίνης (που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων – ΓΓΔΒΜΝΓ) η φοίτηση είναι δωρεάν και μπορούν να εγγραφούν ενήλικες (18 και άνω).
Για την αίτηση χρειάζονται:
1.     Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο και άδεια παραμονής
2.     Απολυτήριο Δημοτικού ή αντίστοιχος τίτλος
3.     Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Πληροφορίες στο τηλέφωνο του σχολείου 2351022744 απογευματινές ώρες 16:30-20:30 ή στο σχολείο (Μητροπόλεως 2, Κατερίνης, στο κτηριακό συγκρότημα των 4ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Κατερίνης, δίπλα στο δημοτικό πάρκο Κατερίνης.)