Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας σε σχολεία της Κατερίνης για τους καθιερωμένους αγιασμούς

 Εγκάρδιες ευχές για δημιουργική σχολική χρονιά απηύθυνε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, που παρέστη στην  τέλεση του
αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς  του 1ου   Γυμνασίου Κατερίνης και του 4ου  Γυμνασίου και Λυκείου Κατερίνης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς  αποδοτικό  διδακτικό έτος με υγεία, δύναμη, πρόοδο και επιτυχίες. Η Σοφία Μαυρίδου καλωσόρισε τους μαθητές των πρώτων τάξεων και απηύθυνε ευχές για καλή και γρήγορη προσαρμογή στο νέο περιβάλλον, ενώ συμβούλεψε τους μαθητές της Γ΄Λυκείου να ΄΄εφοδιαστούν΄΄ με υπομονή, επιμονή και θέληση προκειμένου  να ευοδωθούν οι  στόχοι τους.


Η κ. Μαυρίδου αναφερόμενη στο ρόλο του σχολείο τόνισε ότι η γνώση αποτελεί την καλύτερη κληρονομιά για έναν άνθρωπο και γι΄αυτό το λόγο προέτρεψε τα παιδιά να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα μαθητικά τους χρόνια, που θα τους οδηγήσουν στο μέλλον σε δρόμους δημιουργίας, προκοπής και επιτυχίας, απολαμβάνοντας -ταυτόχρονα-και τις ανέμελες και ξένοιαστες στιγμές, που θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη τους και θα αποτελούν πολύτιμες εικόνες από τα σχολικά τους  χρόνια. Παράλληλα, επεσήμανε το σπουδαίο αλλά και απαιτητικό έργο των εκπαιδευτικών αλλά και την καθοριστική συμβολή των γονέων στην πρόοδο των παιδιών καθώς με την αγάπη, τη στήριξη και την ενθάρρυνσή τους τα δυναμώνουν για να αγωνιστούν στο σχολικό ΄΄στίβο΄΄ της φετινής σχολικής χρονιάς.