Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Αγάθωνας στην Εμποροπανήγυρη Αιγινίου : "Και του χρόνου στα σπίτια μας..."

Όλο εκπλήξεις είναι το πανηγύρι μας !!!
Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανάγγειλε ρεμπέτικη βραδιά με τον κορυφαίο του είδους τον Αγάθωνα και η κομπανία του.
Πάρα πολύς κόσμος ενθουσιάστηκε : » Ο Αγάθωνας θα έρθει στο Αιγίνιο !!! Αυτός εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Eurovision μαζί με το συγκρότημα Koza Mostra το 2013!!! Πρέπει οπωσδήποτε να πάμε να τον δούμε!!! »
Και έτσι έγινε…
Ο κόσμος κατέκλυσε την πλατεία που βρίσκεται στην καρδιά της Εμποροπανήγυρης : όλες οι καρέκλες ήταν πιασμένες και οι καντίνες πίσω είχαν τόσο κόσμο που δεν τις έφτανε ο χώρος για να στήσουν τραπέζια !!
Όλοι περίμεναν με αγωνία την έναρξη της συναυλίας….
»Θρίαμβος», σκέφτηκα …. » Κρίμα που δεν έχει χώρο για να χορέψουμε »
Λίγα λεπτά αργότερα άρχισαν τα όργανα ….. Τρελαίνομαι για μπουζούκι και μπαγλαμά ….. Και απογοητεύτηκα…
Η μουσική πίσω στις καντίνες ακούγονταν πάρα πολύ δυνατά και σε πολύ υψηλές νότες, σε σημείο που δεν μπορούσες να απολαύσεις την μουσική….. Στο χωριό λένε »την μουσική την βάζουν πάντα πολύ δυνατά για να μην ακούγονται τα φάλτσα» ( δεν είμαι μουσικός…πάω πάσο).
Κάποια στιγμή διέκοψε την συναυλία ο Αγάθωνας και άρχισε να φωνάζει στο μικρόφωνο : » Ρε εσύ ο αρκουδιάρης, δεν σταματάς λίγο !! Εμείς εδώ παίζουμε μουσική !! »
Κοιταχτήκαμε όλοι …
»Εμείς εδώ δεν ακούμε τον διπλανό μας όταν μας μιλάει και αυτόν τον ενοχλούν οι μουσικοί με το νταούλι και το κλαρίνο στην άλλη πλευρά της πλατείας ??? … Και που νομίζει ότι δίνει συναυλία ο Αγάθωνας… Στο Μέγαρο Μουσικής ????… Σε πανηγύρι ήρθες, φίλε, δεν το κατάλαβες!!! »   Τέτοια και άλλα λιγότερα ευγενικά ήταν τα σχόλια γύρω μου….
Κάπου κρύωσε η ατμόσφαιρα, μέχρι που πάγωσε εντελώς όταν στο κλείσιμο της συναυλίας, ο Αγάθωνας μας χαιρέτησε με τα απίστευτα λόγια : » Και του χρόνου στα σπίτια μας !! »
Τι εννοούσε ακριβώς δεν το ξέρω ..
Κάποιοι το πήρα προσωπικά και φώναζαν : » Και του χρόνου εμείς εδώ θα είμαστε πάλι !! »
Κάποιοι κατάλαβαν ότι μιλούσε για το συγκρότημα του….
Πάντως όλοι καταλάβαμε ότι δεν του άρεσε το γεγονός ότι καταδέχτηκε να έρθει στο Αιγίνιο για να δώσει μια συναυλία….
Ένα είναι σίγουρο : όταν φτάνεις στην κoρυφή ( αν μπορούμε να θεωρήσουμε κορυφή την Eurovision ) και καταλήγεις να παίζεις σε πανηγύρια είναι δεδομένο ότι το επόμενο σκαλί είναι το σκαλί του σπιτιού σου όπου θα παίζεις και θα σε ακούσουν μόνο οι φίλοι σου και οι γείτονες σου !!!
Ιζαμπέλ Δέδε
Και του χρόνου όλοι στο πανηγύρι μας !!!
dsc03911dsc03920

https://isabellededes.wordpress.com/