Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεχίζονται οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

 Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στο πλαίσιο της εκκλησιαστικής της διακονίας με την πρωτοβουλία και ευλογία του
Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. κ. Γεωργίου, ανακοινώνει τη λειτουργία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής με την επωνυμία «O OΣΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ». 
          Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, κατά τις απογευματινές ώρες 6.00-8.30, έως και την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη.
          Σκοπός και στόχος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής είναι η ανάδειξη νέων ιεροψαλτών και η δημιουργία βυζαντινών χορών που θα κοσμούν τα αναλόγια των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως. Επίσης, το ενδιαφέρον της Σχολής στρέφεται στη διατήρηση και διάδοση της πατροπαράδοτης εκκλησιαστικής βυζαντινής μουσικής μας κληρονομιάς και την καλλιέργεια του πατροπαράδοτου εκκλησιαστικού ήθους και της αγάπης των σπουδαστών προς την εκκλησιαστική μουσική, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διάσωση και ανάδειξη της βυζαντινής μουσικής. 
          Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλ. 2351045085 - 2351077808 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@imkitrous.gr.