Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ωραιόκαστρο… Μαχητική πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες

 Μαχητική συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες και καταδίκης των ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων και πρακτικών πραγματοποιήθηκε
στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και πρόσφυγες από το Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών, ενώ τα παιδιά τους κρατώντας πλακάτ στα χέρια ύψωσαν τη δική τους φωνή για το δικαίωμα στη μόρφωση.
Στη συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου χαιρέτισε ο Άγγελος Θεμελής, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Ωραιοκάστρου, ο οποίος κατήγγειλε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής αλλά και γνωστών ακροδεξιών στοιχείων να δημιουργήσουν τεχνητά ένα ξενοφοβικό και ρατσιστικό κλίμα και να δώσουν μια πλαστή μεσαιωνική εικόνα για τους απλούς ανθρώπους της περιοχής.


Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ. Κάλεσε το λαό και τη νεολαία να απομονώσει τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές που δημιουργούν εικόνα Μεσαίωνα για την περιοχή.
«Φτάνουν να σπέρνουν το μίσος ακόμα και στις παιδικές ψυχές, ρίχνοντας ύπουλα το φασιστικό τους δηλητήριο. Βάζουν στο στόχαστρο απελπισμένους και εξαθλιωμένους πρόσφυγες και αθωώνουν τον πραγματικό ένοχο.
Καλούμε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να απομονώσουν τέτοιες φωνές μίσους που δηλητηριάζουν τη συνείδηση της νέας γενιάς.
Ο εχθρός μας δεν είναι τα μικρά και καταταλαιπωρημένα παιδιά που άφησαν την πατρίδα τους εξαιτίας του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Ο πραγματικός αντίπαλος, ο πραγματικός ένοχος είναι το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που το στηρίζουν, οι οποίοι για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς του μεγάλου κεφαλαίου δεν διστάζουν ν΄ ανάψουν τη φωτιά του πολέμου όπου Γης.
Το μέλλον είναι με το μέρος των λαών και όχι των εκμεταλλευτών ιμπεριαλιστών! Ας παλέψουμε μαζί για να το φέρουμε πιο κοντά!» 
 Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους του Ωραιοκάστρου, με το πανό του ΚΚΕ στην κεφαλή να διατρανώνει: «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι - Εκπαίδευση για όλα τα προσφυγόπουλα - Όχι στις ρατσιστικές κραυγές μίσους».
Τα συνθήματα καταγγελίας του φασισμού και του ρατσισμού διαδέχονταν το ένα το άλλο, «Δήμαρχε και άλλοι ακούστε το καλά δεν θα μας γυρίσετε στο Μεσαίωνα»«Τότε χίτες και ταγματασφαλίτες, όπλο του συστήματος είναι οι χρυσαυγίτες». Και έδειχναν παράλληλα την προοπτική για το λαό: «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι επίθεση και πάλη»«Στους ιμπεριαλιστές καμία υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».