Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

Στην πόλη Chongqing της Κίνας μετέβη ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, εκπροσωπώντας τη Θεσσαλονίκη για μια ακόμη χρονιά στην
ετήσια σύνοδο κορυφής των μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Πόλεων (World Tourism Cities Federation) με θέμα «Συμμετοχική οικονομία και ανάπτυξη των τουριστικών πόλεων».
Η Θεσσαλονίκη συμμετέχει ενεργά από το 2013 στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, με έδρα το Πεκίνο, έναν οργανισμό με ταχεία ανάπτυξη, που χρηματοδοτείται από την κινεζική Κυβέρνηση και στον οποίο προεδρεύει ο Δήμαρχος του Πεκίνου, Wang Anshun.
Την Ομοσπονδία απαρτίζουν περισσότερες από 110 πόλεις – μέλη, ανάμεσά τους η Μελβούρνη, η Ουάσιγκτον, το Μπουένος Άϊρες, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Βαρκελώνη, η Μόσχα και πολλές πόλεις της Κίνας, καθώς και 54 θεσμικά μέλη από ταξιδιωτικά γραφεία παγκοσμίου φήμης, οργανισμούς Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχειακά συγκροτήματα, χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις και άλλα ιδρύματα που σχετίζονται με τον τουρισμό.
Στη φετινή σύνοδο του WTCF, η Θεσσαλονίκη διεκδίκησε μαζί με άλλες τρεις πόλεις, το Λος Άντζελες, τη Μόσχα και την Πενάγκ, τη συνδιοργάνωση της ετήσιας συνόδου του Οργανισμού, για το 2017.
«Είναι γεγονός ότι η φιλοξενία μιας ανάλογης διοργάνωσης στην πόλη μας μπορεί να επιφέρει πολλαπλά οικονομικά οφέλη, όχι μόνο κατά τη διάρκειά της συνόδου στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι πόλεων και εταιρειών, αλλά κυρίως μακροπρόθεσμα, καθώς στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να ανοίξουν δίαυλοι συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρηματιών του τουρισμού της πόλης, με αντίστοιχους κινέζους επιχειρηματίες» δήλωσε σχετικά ο Σπύρος Πέγκας.
Η παρουσίαση της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνόδου απέσπασε άριστες κριτικές και παράλληλα παρείχε τη δυνατότητα σε πολλούς εκπροσώπους τουριστικών πόλεων παγκόσμιου βεληνεκούς να γνωρίσουν την πόλη και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, ώστε και οι ίδιοι να  την επισκεφθούν.
Η ψηφοφορία που διεξήχθη ανάμεσα στα 44 μέλη του συμβουλίου της Ομοσπονδίας, που κατέχουν δικαίωμα ψήφου, έφερε τη Θεσσαλονίκη στη δεύτερη  θέση, μετά το Λος Άντζελες, η οποία θα είναι τελικά η επόμενη πόλη που θα διοργανώσει την ετήσια σύνοδο της ομοσπονδίας WTCF, τον Σεπτέμβριο του 2017.