Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Σχόλιο Β.Νουλέζα για τη δημοσιογραφία στήν επαρχία

Η εφημερίδα ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ είναι η Αρχαιότερη καθημερινή πρωινή εφημερίδα της Καρδίτσας  20 σελ. καθώς εκδίδεται  ανελλιπώς απο το 1935.

Είχα την ευκαιρία να την διαβάσω στόν Παλαμά Καρδίτσας και έμεινα ενθουσιασμένος  έκπληκτος για τήν  έγκυρη  και πλούσια πολιτική, οικονομική και αθλητική ειδησεογραφία τήν έμφαση στα τοπικά νέα και θέματα,  τήν τεκμηριωμένη και επίκαιρη  αρθρογραφία και τήν σοβαρότητα που την διακρίνει, θεωρώ είναι εφάμιλλη της ιστορικής  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ τής Λάρισας.
Αν την ξεφυλλίσεις το διαπιστώνεις.
Νομίζω το επίπεδο και η ανάπτυξη μιας περιοχής είναι έννοιες που σχετίζονται με τήν ποιότητα ειδησεογραφίας και δημοσιογραφίας που έχει.
Ας προβληματίσει αυτό τίς εναπομείνασες  εφημερίδες της Πιερίας(και ορισμένα νεότευκτα blogs) που λιγοστεύουν και περιορίζονται πλήν εξαιρέσεων, να προβάλλουν  σαν να έχουν ευθύνη γραφείου τύπου, θέματα όπως η αντικατάσταση λαμπτήρων, η επισκευή ελαττωμάτων στόν  ημικατεστραμμένο κατακλυζόμενο από ΙΧ και μοτοσυκλέτες ή  μοτοποδήλατα  πεζόδρομο ή λακκουβών που συνεχώς εμφανίζονται λόγω τής πλημμελούς ασφαλτόστρωσης, κατα γενική παραδοχή,(μήν αναφερθώ σε  άλλες τραγικές ελλείψεις)
απο τον Δήμο Κατερίνης ή την Αντιπεριφέρεια Κατερίνης μόλις γίνει μία ασήμαντη παρέμβαση μέσα σε κλίμα γενικής ακινησίας, αντι  ώς οφείλουν να αναδείξουν  με  σκληρή και δίκαιη κριτική και να καυτηριάσουν μείζονα θέματα.


ΒΑΣΙΛΗΣ Δ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δικηγόρος ΑΠ
Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων.