Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

 Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου της Ενορίας Αγίας Άννας Κατερίνης, η έναρξη της κατηχητικής χρονιάς για την
Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με την Α΄ Σύναξη Κατηχητών.
Η Σύναξη άρχισε με την τέλεση του Μικρού Αποδείπνου, την προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού και την ανάγνωση σχετικής ευχής σε κατηχητές και κατηχήτριες από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο. Στη συνέχεια με μέριμνα του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως επιδόθηκαν σε όλους τους Κατηχητές τα διοριστήρια έγγραφα, για την άσκηση της κατηχητικής διακονίας κατά τη νέα περίοδο.


Ο Σεβασμιώτατος κατά την σύντομη ομιλία του στα στελέχη τόνισε ότι η ζωή του χριστιανού, πολύ περισσότερο του Κατηχητή, οφείλει να διέπεται από ακράδαντη πίστη, συνέπεια βίου και ζήλο για την προσπάθεια διάδοσης του Λόγου του Θεού.
Ευχαρίστησε, τέλος,  όλα τα μέλη του Κατηχητικού Έργου για την προσφορά τους και ευχήθηκε μια γόνιμη και καρποφόρα κατηχητική χρόνια.
Η Α΄ Σύναξη Κατηχητών ολοκληρώθηκε με προβολή δραστηριοτήτων του Γραφείου Νεότητας, ανακοινώσεις, παροχή οδηγιών και δεξίωση.
Παραβρέθηκαν 130 Κατηχητές και Κατηχήτριες, στη συντριπτική πλειοψηφία τους φοιτητές και απόφοιτοι Πανεπιστημιακών Σχολών.


Για την τρέχουσα εκκλησιαστική χρονιά προγραμματίστηκαν να λειτουργήσουν 74  τμήματα Εκκλησιαστικής Κατήχησης για παιδιά και νέους, καθώς και 33 Κύκλοι Μελέτης Αγίας Γραφής.
Περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Νεότητας Πνευμ. Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος»,  Δ/νση Ζαλόγγου 20, τηλ. 23510-29848,Emailgrneotitosimkitrous@gmail.com