Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Η εξαπάτηση των κοινωνικών κινημάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά, είχε κάνει σημαία του τις έννοιες της αυτοοργάνωσης και των κοινωνικών αγώνων και αγκάλιασε κάθε κινηματική δράση αντιγράφοντας ιδέες και
πρακτικές που αναπτύσσονταν μέσα σε αυτά.
Αυτό συνέβη και στον τόπο μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ελέγξει ιδεολογικά τα νεοαναδυόμενα κοινωνικά κινήματα  και εκμεταλλεύτηκε τις κινηματικές δράσεις (διόδια, προστασία Ολύμπου,  αγώνες κατά της ιδιωτικοποίησης της κρατικής περιουσίας, ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών, όπως το νερό, λαϊκές αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες» κλπ).  
Οι σημερινοί βουλευτές του υποσχέθηκαν πως θα γίνουν οι πυροκροτητές των λαϊκών διεκδικήσεων και των κινημάτων, όμως συνειδητά εκμεταλλεύτηκαν το λαϊκό  ένστικτο της εξέγερσης και την ανάγκη ενός ολόκληρου λαού για αλλαγή.
Σήμερα, η συμπεριφορά κάποιων από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αποδεικνύει περίτρανα τα παραπάνω: η συμμετοχή τους στα κινήματα ήταν απλά ένα «έθιμο» αντίστασης, το οποίο ξεχάστηκε μόλις φιλοξενήθηκαν στα κυβερνητικά έδρανα.
Αντί λοιπόν να σκύψουν το κεφάλι και να ζητήσουν ταπεινά συγνώμη για την αναξιόπιστη συμπεριφορά τους και την εξαπάτηση των κινημάτων (Σκουριές, Κερατέα, Χωρίς Μεσάζοντες, Ιδιωτικοποιήσεις Νερού) κουνούν με θράσος το δάχτυλο και κάνουν μαθήματα σε αυτούς που μέχρι πρότινος έγλυφαν, μέχρι να αναρριχηθούν στα βουλευτικά έδρανα.
Σήμερα η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας νοιώθει ιδιαίτερα περήφανη που για μια ακόμη φορά κατάφερε να ξεχωρίσει την ήρα  από το στάρι και να μην δωρίσει σε επαναστάτριες της πλάκας την πολιτική υπεραξία της κινηματικής της δράσης.


Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 8 (Καπνικός Σταθμός)
Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 39000 Δευτ., Τετ. και Παρ. από 18:00 - 21:00  / κινητό 6981 66 51 58 (WhatsUp)
info@otoposmou.com - www.otoposmou.gr