Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΟΓΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ για την απομάκρυνση της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης από το χώρο του κυλικείου του παλιού Νοσοκομείου


Η Ομάδα Γυναικών Κατερίνης ζητά από τη διοίκηση του Γ. Νοσοκομείου Κατερίνης, να ανακαλέσει την απόφαση, η οποία αφορά την απομάκρυνση της Λαϊκής Επιτροπής
Κατερίνης από το χώρο του κυλικείου του παλιού Νοσοκομείου Κατερίνης, με το πρόσχημα της στέγασης στο χώρο αυτό κυλικείου συμφερόντων του Κοίσπε Το ΨΥ Πιερίας, μια δομή επιχειρηματικότητας-  κοροϊδία για τους ψυχικά ασθενείς.
Η διοίκηση, λοιπόν, του Νοσοκομείου, έσπευσε να παραχωρήσει έναν χώρο, που μέχρι να αναμορφωθεί από φορείς όπως το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, σωματεία και άλλους ανθρώπους που με μεράκι πρόσφεραν κάθε δυνατή εργασία και το υστέρημά τους, λυμαίνονταν από τα ποντίκια και είχε «παραχωρηθεί» στην καταστροφή. Οι πολλοί χώροι που μένουν αναξιοποίητοι στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου εγείρουν προβληματισμούς για το αν, πέρα από την πλήρη εναρμόνισή της διοίκησης  με τις επιταγές της κυβέρνησης- αυτής και των προηγούμενων- για τη λειτουργία νοσοκομείων με επιχειρηματικά κριτήρια, με εγκληματικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία, υπάρχει και κάποια συγκεκριμένη στάση απέναντι στο μήνυμα αλληλεγγύης που βγαίνει από τις δραστηριότητες της Λαϊκής Επιτροπής. 
Αλληλεγγύη και αγώνας είναι το μήνυμα  που στέλνουν τα μέλη της πάνω από ένα χρόνο τώρα, μέσα από τις καταλήψεις στη ΔΕΗ για επανασύνδεση ρεύματος, από την αλληλεγγύη σε απολυμένους για επαναπρόσληψή τους, τη διανομή τροφίμων που δεν είναι χορηγία ή ελεημοσύνη αλλά προσφορά από εργαζόμενους σε εργαζόμενους, το λαϊκό φροντιστήριο και πολλά άλλα. 
Δεν είναι ούτε «δομή», ούτε ένα «άλλο είδος επιχειρηματικότητας», ούτε ένας τρόπος όμορφου περιτυλίγματος της ένδειας και της φτώχιας, της έλλειψης κοινωνικής πρόνοιας που τείνουν να κυριαρχήσουν εξαιτίας των πολιτικών αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είναι δράση που βροντοφωνάζει και καλεί σε συσπείρωση και αγώνα ενάντια στις πολιτικές που αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους μόνο ως κόστος ή ως κέρδος.
Γι’ αυτό το λόγο, καλούμε κάθε γυναίκα, κάθε νέο και νέα, εργαζόμενο-η, άνεργο-η, να αγκαλιάσει και να εμπλουτίσει με τη δράση του και τις ιδέες του τις δραστηριότητες της Λαϊκής Επιτροπής και να στηρίξει το δίκαιο αίτημα της παραμονής της στο χώρο που βρίσκεται τώρα. 
Ομάδα Γυναικών Κατερίνης