Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Επίσχεση εργασίας διαρκείας στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

«Χειρόφρενο» έχουν σηκώσει τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, αφού οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας «μέχρι κυβέρνηση και διοίκηση ΟΑΣΘ να τα βρουν και να λογικευτούν» και να καταβάλουν τα δεδουλευμένα, ύψους 6,1 εκατ. ευρώ.

Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, «η διάρκεια της επίσχεσης εργασίας μας θα εξαρτηθεί από το πότε κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΑΣΘ θα βάλουν στους λογαριασμούς των εργαζομένων τα δεδουλευμένα των τελευταίων δύο μηνών».
Η απουσία λεωφορείων από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με τη βροχή που πέφτει στην πόλη, δημιούργησαν από το πρωί κυκλοφοριακό κομφούζιο σε κεντρικούς δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος. Μποτιλιαρισμένοι δρόμοι, μικροσυγκρούσεις οχημάτων και γεμάτες πιάτσες ταξί, συνθέτουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης, η οποία ξύπνησε σε καθαρά φθινοπωρινό σκηνικό.
Πολλαπλή σύγκρουση αυτοκινήτων σημειώθηκε νωρίτερα στην αερογέφυρα της Βούλγαρη και είναι μεγάλη η ουρά των οχημάτων που σχηματίστηκε στο σημείο, στο ρεύμα εισόδου της πόλης. Με χαμηλές ταχύτητες διεξάγεται η κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως την Τσιμισκή, την Εγνατία, και τη Βασ. Όλγας, ενώ το ίδιο ισχύει στην Περιφερειακή Οδό, κυρίως στο ρεύμα προς δυτικά, όπου παρατηρείται μεγάλος όγκος οχημάτων.
Ταλαιπωρία υφίσταται για μία ακόμη μέρα το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας στην οποία προχώρησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, με συνέπεια να μην κυκλοφορεί για 3ο συνεχόμενο 24ωρο κανένα αστικό λεωφορείο στην πόλη. Οι περισσότεροι είναι αναγκασμένοι να πάρουν ταξί για να πάνε στις δουλειές τους, ενώ άλλοι αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες επέλεξαν να φτάσουν στον προορισμό τους με τα πόδια.
www.dikaiologitika.gr