Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΠΑ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «PHILOS»

 Πριν ένα χρόνο περίπου, την άνοιξη του 2015, είχαμε την πρώτη επαφή με άτομα που ζουν κι εργάζονται στη Γερμανία -ένα εκ των οποίων με καταγωγή από τη Βέροια – τα οποία
συγκέντρωσαν και  προσέφεραν στο Δημοτικό Ιατρείο φάρμακα και γενικά υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες των ανθρώπων ευπαθών κατηγοριών που εξυπηρετούμε.
 Η Βεροιώτισσα κ. Παγώνα Σιμάκη μαζί με μία ομάδα οκτώ  ευαισθητοποιημένων  ατόμων  προβληματίστηκαν από  τις δυσάρεστες επιπτώσεις  της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα τα τελευταία χρόνια και αποφάσισαν με τον τρόπο τους να συνδράμουν στο δύσκολο έργο του Δημοτικού Ιατρείου- Φαρμακείου το οποίο στηρίζεται στην εθελοντική και άμισθη εργασία των γιατρών του και στη δωρεάν προσφορά φαρμάκων από συμπολίτες μας.

Η ίδια η κ. Παγώνα Σιμάκη εμπνεύστηκε  την ιδέα  να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Σε σύντομο χρονικό διάστημα οκτώ φίλοι ήταν πρόθυμοι να πραγματοποιήσουν αυτή την ιδέα και ίδρυσαν το σύλλογο  «Philos- deutsch-griechischer Freundeskreis / Φίλος- γερμανό-ελληνικός φιλικός κύκλος», που από το Μάιο 2016 είναι ένα αναγνωρισμένο εγγεγραμμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο. Τα ιδρυτικά μέλη είναι:
Παγώνα Σιμάκη
– Raphael K. Shahni
– Beate Nikl
– Linda Schramm
– Thomas Kuhnhenne
– Astrid Wieschemann
– Petros Katsougris
Katja Jüngst

Η πρόσφατη επίσκεψη της κ. Παγώνα Σιμάκη και του κ. Raphael K. Shahni  ήταν και η τέταρτη φορά που τα άτομα της ανωτέρω ομάδας μας έφεραν φάρμακα και υγειονομικό υλικό.  Επίσης πρόθεση του συλλόγου «Philos» είναι η υποστήριξη του Δημοτικού Ιατρείου και σε άλλες ανάγκες, όπως η ενίσχυση του οδοντιατρείου με μία σύγχρονη οδοντιατρική πολυθρόνα, διότι η υπάρχουσα είναι δύσχρηστη  δυσχεραίνοντας  το έργο των εθελοντών και για το σκοπό αυτό συγκεντρώνουν χρήματα από δωρεές.
Για όλες αυτές  τις δράσεις αλλά και για νέες ιδέες  που σχεδιάζουν  να υλοποιήσουν για τους δημότες  της περιοχής είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν το Δήμαρχο Βέροιας, Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, και τον Πρόεδρο του Ν.Π. ΚΑΠΑ κ. Θεόφιλο Κορωνά, σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν παρουσία της κ. Σοφίας  Γούτα, Κοινωνικής Λειτουργού του Δημοτικού Ιατρείου.