Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Μάρκου Μπόλαρη με εκπροσώπους της εταιρείας προώθησης ελληνικού τροφίμου ποιότητας Yoleni’s,

Η διεθνής προβολή της ελληνικής διατροφής πιστοποιημένης ποιότητας από την Yoleni’s με εργαλεία τις ηλεκτρονικές πωλήσεις, την καινοτομία και την εξωστρέφεια.

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Μάρκου Μπόλαρη με εκπροσώπους της εταιρείας προώθησης ελληνικού τροφίμου ποιότητας Yoleni’s


Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού του ΥΠΑΑΤ κ. Μάρκου Μπόλαρη με τα στελέχη της καινοτόμου εταιρείας προώθησης και διάθεσης ελληνικών προϊόντων διατροφής Yoleni’s : κ. Νίκο Πίπα Γενικό Διευθυντή, κ. Δωρόθεο Χατζηιωάννου C.X.O και κ. Χαρίδημο Σπινθάκη υπεύθυνο Β2Β. Ο Γενικός Διευθυντής της Yoleni’s κ. Νίκος Πίπας παρουσιάζοντας τις μέχρι σήμερα δράσεις της εταιρείας ανέφερε, ότι δόθηκε προσοχή και χρόνος στον στρατηγικό σχεδιασμό, ώστε να γίνει γνωστός ο αυθεντικός χαρακτήρας του ελληνικού-μεσογειακού τροφίμου στις ξένες αγορές. Πολλές φορές έχουμε την αυταπάτη, ότι οι ξένοι καταναλωτές, αλλά και οι ξένοι έμποροι τροφίμου γνωρίζουν τα ελληνικά προϊόντα διατροφής, τόνισε ο κ. Πίπας. Η παρουσίαση των προϊόντων από την Yoleni’s περιλαμβάνει όχι μόνο την περιγραφή του προϊόντος, αλλά παρέχει εκτενή πληροφόρηση για τον παραγωγό, τον τρόπο και τον τόπο παραγωγής του.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2011, εκπροσωπεί περί τους 200 έλληνες παραγωγούς με διεθνείς πιστοποιήσεις για περίπου 2500 προϊόντα και στοχεύει στην διάθεση ποιοτικών τροφίμων-delicatessen, είτε μέσω διαδυκτιακών παραγγελιών (e-shopping), είτε με τη συνεργασία ξένων δικτύων διανομής (Β2Β), είτε με την άμεση διάθεση, όπως στο μεγάλο πολυχώρο, που ετοιμάζεται στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε υποκαταστήματα στο εξωτερικό βασισμένα στο πρότυπο του παλιού ελληνικού μπακάλικου.

Στον διατροφικό πολυχώρο η εταιρεία σκοπεύει να αναδείξει μια πολύπλευρη ποιοτική εμπειρία για τον ξένο επισκέπτη της πόλης, που ενδιαφέρεται να γνωρίσει από κοντά τα τρόφιμα που απαρτίζουν την ελληνική-μεσογειακή Διατροφή. 
Με εργαλεία το e-shopping, την Β2Β προώθηση, αλλά και το φυσικό χώρο στα πρότυπα του παραδοσιακού μπακάλικου η Yoleni’s στοχεύει επίσης στην μεγάλη αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, οργανώνοντας εκεί το σχετικό δίκτυο διανομής.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης χαιρετίζοντας την καινοτόμα και πρωτοπόρα προσπάθεια της Yoleni’s, υπογράμμισε την σπουδαιότητα της προσπάθειας, που στοχεύει στην αναγνώριση της ποιότητας του ελληνικού τροφίμου και προπαντός στην κατεύθυνση της ποιοτικής προσέγγισης νέων διεθνών αγορών, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα και την διαφήμιση συνολικά του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα στο εξωτερικό. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι αρωγός σε αυτές τις σημαντικές προσπάθειες, που είναι πρωτοπόροι πρεσβευτές της ελληνικού αγροδιατροφικού προϊόντος και συνεπώς και του έλληνα παραγωγού.