Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΟ Κάτω Μηλιάς-Αετός Καταλωνίων 1-1 HD 6η Β' ΕΠΣ Πιερίας/ Μοιράστηκαν τα "μήλα των Εσπερίδων"

Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)

Μοιράστηκαν τα «μήλα των Εσπερίδων» (1-1) στον κήπο της Κάτω Μηλιάς, ο τοπικός ΠΑΟ

και ο Αετός Καταλωνίων, στο match του Σαββατοκύριακου, στη νέα αποκλειστικότητα του Metrosport.gr, στο τοπικό ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής, για το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, που είχε στον υπερθετικό βαθμό όλα τα στοιχεία ενός αγώνα talk of the town.
Οι γηπεδούχοι είχαν το momentum του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά και απώλεσαν μοναδικές ευκαιρίες για ν’ ανοίξουν το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στη συνέχεια, κέρδισαν μέτρα στο χώρο του κέντρου και σταδιακά γίνονταν περισσότερο απειλητικοί, διατηρώντας την κατοχή και φτάνοντας με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Με σκόρερ τον Ιωάννου, κατάφεραν τελικά να προηγηθούν με 1-0, σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, το σκηνικό διατηρήθηκε, με το παιχνίδι να γέρνει θεωρητικά μόνο υπέρ των Καταλωνίων, με την υπέρ τους αποβολή, καθώς στην πράξη το γεγονός συσπείρωσε τους παίκτες της Μηλιάς, που έδειξαν απαράμιλλο πάθος και αγωνιστικότητα και υπερέβησαν το αριθμητικό μειονέκτημα, με αξιοσημείωτη φυσική κατάσταση, σε συνδυασμό και με τις αλλαγές του προπονητή τους. Το επιστέγασμα όλων αυτών ήταν η ισοφάριση, με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Γκόλια και η διεκδίκηση της νίκης μέχρι τέλους. Οι παίκτες του Αετού στον αντίποδα, συνέχισαν να επιτίθενται από την αριστερή πλευρά και  να επιχειρούν κυρίως με σουτ, από κοντινή και μέση απόσταση, να πετύχουν το γκολ της νίκης, χωρίς επιτυχία, με τις δύο ομάδες να μένουν τελικά με τον ένα βαθμό της ισοπαλίας.
Man of the match: οι δύο σκόρερ της αναμέτρησης (Ε. Γκόλιας και Δ. Ιωάννου, από Κάτω Μηλιά και Καταλώνια αντίστοιχα) είχαν εξαιρετική απόδοση και συνολικά, με συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι των ομάδων τους και πολλά κρατήματα της μπάλας σε κρίσιμα χρονικά σημεία
Ηighlights: οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων που υποστήριξαν με πάθος και θέρμη την ομάδα τους, κατακλύζοντας διαφορετικά σημεία του γηπέδου, οι στιγμές έντασης εντός και εκτός γηπέδου, με τα «τύμπανα του πολέμου»  να χτυπούν μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, οι διαμαρτυρίες, οι προκλήσεις, οι ατάκες, οι διαπληκτισμοί και η αμφισβήτηση των διαιτητικών αποφάσεων εκατέρωθεν, οι επίμαχες φάσεις για πέναλτι, που καταγράφει αποκλειστικά το stop καρέ του Metrosport.gr, οι μοναδικές χαμένες ευκαιρίες, οι καθοριστικές αποκρούσεις των τερματοφυλάκων, η αποβολή, με δεύτερη κίτρινη, του Κουτσιαρή της Κάτω Μηλιάς, που δήλωνε -εν είδει τραγικής ειρωνείας- πριν τον αγώνα ότι δεν έχει αποβληθεί ποτέ στην καριέρα του!, η αποβολή του προπονητή των Καταλωνίων, η war zone-θύρα 15 των μικρών ένθερμων οπαδών της Μηλιάς, η σύνθεση της ομάδας των γηπεδούχων με γηγενείς ποδοσφαιριστές και το παιδικό τμήμα της ομάδας, το σαρκαστικό χιούμορ των φίλων της τοπικής ομάδας, το ανεπανάληπτο εξ επαφής άστοχο ψαλιδάκι του Ι. Αδάμου, που αν έμπαινε θα ήταν το «γκολ της χρονιάς», οι εξαιρετικής ευφυίας κάθετες πάσες του Παπαγιάνννη από τα Καταλώνια, οι σπάνιας ομορφιάς ντρίπλες του Δ. Λάζου της ίδιας ομάδας
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com

Σε εικόνα και ήχο επαγγελματικής ποιότητας.