Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, αποτελεί λαμπρό σταθμό στην ιστορία του ελληνικού έθνους και ισχυρό  σύμβολο των αγώνων των Ελλήνων.

Με ευγνωμοσύνη και υπερηφάνεια αποδίδουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές του ΄40, που με φιλοπατρία, αυταπάρνηση, αυτοπεποίθηση, ομοψυχία, σθένος και απαράμιλλο ηρωισμό χάρισαν στους Έλληνες την ανεκτίμητη ελευθερία και δημοκρατία. Ορθώνοντας το ανάστημά τους και αρνούμενοι να συμβιβαστούν απέναντι στις δυνάμεις του φασισμού και της βίας, οι αγωνιστές του ΄40 θυσίασαν τη ζωή τους για ελευθερία,  εθνική ανεξαρτησία και  δημοκρατία.

Το ηρωικό «ΟΧΙ» επιβεβαίωσε το θάρρος,  τη δύναμη ψυχής,  την τόλμη, τη φιλοπατρία, τη γενναιότητα και την αυταπάρνηση που χαρακτηρίζουν τον ελληνικό λαό.

Το μήνυμα του «ΟΧΙ» μας διδάσκει ότι με «όπλα» το θάρρος, τη θέληση, την πίστη και την ενότητα όλοι οι στόχοι επιτυγχάνονται. Στην παρούσα  περίοδο που η χώρα μας δοκιμάζεται, οφείλουμε να αντισταθούμε σε όποιον ισοπεδώνει την εθνική μας ταυτότητα, την ιστορία μας, τις εθνικές μας αξίες.

Έχουμε χρέος να  εξάρουμε την υπέρμετρη αγάπη για την πατρίδα για την οποία πολέμησαν οι πρόγονοί μας το ΄40 , να αξιοποιήσουμε τα ιστορικά διδάγματα, να διατηρήσουμε ζωντανή την εθνική μας μνήμη,  καθώς αυτή αποτελεί ισχυρό εφόδιο για να ζούμε το παρόν αλλά κυρίως για να σχεδιάζουμε το  μέλλον.

Η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 πρέπει να αποτελέσει φάρο και  οδηγό για τη διασφάλιση της ταυτότητας του έθνους μας, για την προάσπιση της πατρίδας μας.


 Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
 Σοφία Μαυρίδου