Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΣΧΟΛΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ-ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Σας ενημερώσουμε, ότι στα μέσα Οκτωβρίου 2016,  θα ξεκινήσουν τα μαθήματα της Σχολής Σαμαρειτών-Διασωστών, του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού
Σταυρού.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Σαμαρειτών-Διασωστών  του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ., είναι το πληρέστερο που υπάρχει στην χώρα μας σε επίπεδο εθελοντικών οργανώσεων παρόμοιου αντικειμένου και δράσης ( http://www.samarites.gr) .
Οι Σχολές Σαμαρειτών και Διασωστών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ξεκινούν κάθε Οκτώβριο ενώ εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο  http://www.samarites.gr/?section=1317&language=el_GR
 . 
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε δίωρα μαθήματα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, (απογευματινές ώρες) με εξαίρεση τις πόλεις όπου οι εμπορικοί σύλλογοι διατηρούν τα καταστήματα ανοικτά εκείνες τις μέρες.

Συνολικά, η βασική εκπαίδευση έχει διάρκεια 15 μήνες, που εκτός από τα μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά), οι εκπαιδευόμενοι εξασκούνται στα Τ.Ε.Π. των οικίων δημόσιων Νοσοκομείων ή Κέντρων Υγείας και παράλληλα συμμετέχουν και στις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (καλύψεις, αποστολές κ.α.) με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας.

Η Σχολή Σαμαρειτών και Διασωστών προετοιμάζει τους επόμενους Εθελοντές Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.


-- 
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ, ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Αγ. Παρασκευής 33, ΤΚ 601 32, Κατερίνη
Τηλ. & Fax: 2351027982 – Κιν: 6944562815

HELLENIC RED CROSS
VOLUNTEERS SAMARITANS, RESCUERS AND LIFEGUARDS CORP OF KATERINI
Ag. Paraskevis 33, GR-601 32, Katerini, Greece
Tel. & Fax: 2351027982, Mob.: 6944562815