Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΙΛΑΟ ΤΖΑΜΑΚΛΗ

Συνάντηση με τη διοίκηση της Τράπεζας πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία Χαρίλαος Τζαμακλής.
Κατόπιν, προχώρησε σε αγορά σημαντικού αριθμού συνεταιριστικών μεριδίων δείχνοντας στην πράξη την εμπιστοσύνη του στην τοπική Τράπεζα και το ρόλο που διαδραματίζει στην οικονομία της Πιερίας.
Τον βουλευτή υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Τράπεζας Νικόλαος Μηλιώτης, το Εκτ. Μέλος του ΔΣ Νικόλαος Χουσουρίδης και ο Γενικός Διευθυντής Νικόλαος Μπασδάνης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα οικονομίας και κυβερνητικών χειρισμών με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι απαιτείται πολιτική σταθερότητα και ενίσχυση της ρευστότητας για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Χ. Τζαμακλής: «Εμπιστεύομαι και στηρίζω την Τράπεζά μας»
«Παρακολουθώ τη διαδρομή σας ιδιαίτερα τους τελευταίους εννέα μήνες. Πραγματικά δίνετε μεγάλο αγώνα για να έχουμε εδώ στην Πιερία ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που είναι δίπλα στον κάθε Πιεριέα και αποτελεί μοχλό στήριξης και ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Διανύουμε μια περίοδο ιδιαίτερων προκλήσεων και δυσχερειών, αλλά παρ’ όλα αυτά εσείς επιλέξατε την εξωστρέφεια. Σας συγχαίρω γιατί πετύχατε να κάνατε τους Πιεριείς κοινωνούς του μηνύματός σας για κοινή πορεία και αλληλοϋποστήριξη. Εκλάβετε τη σημερινή μου παρουσία ως δείγμα εμπιστοσύνης στην Τράπεζα και αναγνώρισης του έργου που προσφέρει στην τοπική κοινωνία. Είμαι δίπλα σας και στηρίζω κάθε υγιή πρωτοβουλία και δίκαιο αίτημά σας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.
Ν. Μηλιώτης: «Οι μάχες κερδίζονται. Επανακάμπτουμε μετά από αρκετά χρόνια σε κερδοφορία»
Ο Πρόεδρος της Τράπεζας αναφέρθηκε στον καθημερινό αγώνα της διοίκησης και των στελεχών ενάντια στα προβλήματα που γεννά η οικονομική κρίση: «Εάν αλλάξει το οικονομικό κλίμα θα πάμε όλοι  πολύ καλύτερα. Παρά τις αντιξοότητες, εμείς αλλάζουμε βήμα – βήμα προς το καλύτερο. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη πετύχει σε πολλά επίπεδα. Μας συγκίνησε ιδιαίτερα η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά μας να γίνουν μέλη της Τράπεζας. Έχουμε εκατοντάδες νέα μέλη και παρ’ όλο που ολοκληρώθηκε η διαδικασία της Αύξησης Συνεταιριστικού Κεφαλαίου καθημερινά έρχονται και εγγράφονται νέα μέλη. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πετύχαμε να έχουμε θετικό πρόσημο. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Ο κόσμος πιστεύει σε εμάς. Όλα αυτά γίνονται με τις δικές μας δυνάμεις. Θα θέλαμε, όμως, οι Συνεταιριστικές Τράπεζες να απολαμβάνουν ίση μεταχείριση με τις υπόλοιπες ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο τον τόπο μας. Σας ευχαριστούμε για τη σημερινή σας παρουσία στην Τράπεζα και για την ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μας».

Από την πλευρά του, το Εκτ. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Χουσουρίδης Νικόλαος ανέπτυξε τους τρόπους με τους οποίους τόσο ο κ. Τζαμακλής όσο και άλλοι βουλευτές ανεξαρτήτως κομμάτων μπορούν να ενισχύσουν τις δράσεις συνεργειών συνεταιριστικών τραπεζών δίχως να διασαλευθούν οι ισορροπίες του συστήματος. Επεσήμανε δε την ανάγκη για καταπολέμηση της έλλειψης ρευστότητας, η οποία θα γίνει πράξη μόνο αν ο κόσμος εμπιστευτεί ξανά τις τράπεζες και σταματήσει η σεναριολογία.

Τέλος,  ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Νικόλαος Μπασδάνης
ενημέρωσε ότι η Τράπεζα σύντομα θα μετεγκατασταθεί σε νέο χώρο:
«Αλλάζουμε τα πάντα. Πηγαίνουμε σ’ ένα πιο ανοιχτό και φιλικό περιβάλλον. Η πρόσβαση για τον κόσμο θα είναι πιο εύκολη. Είμαστε δίπλα στους Πιεριείς και αυτό πλέον γίνεται αντιληπτό σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η Τράπεζα έχει την ιδιαιτερότητα να στηρίζεται και να στηρίζει αυτόν τον τόπο. Οι συντοπίτες μας έχουν αρχίσει να αναγνωρίζουν το προνόμιο να έχουν τη δική τους τράπεζα και συμμετέχουν αυξάνοντας τη δυναμική της».