Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΜΙΧ. ΖΟΡΠΙΔΗΣ: ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία για την επίτευξη ενιαίας συμφωνίας με τις Τράπεζες, προκειμένου τα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης να
απολαύσουν καλύτερους όρους αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης.

Ο κ. Ζορπίδης θα έχει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών προκειμένου να διερευνήσει το κατά πόσο αυτές είναι διατεθειμένες να προσφέρουν ελκυστικότερους όρους συνεργασίας στην αγορά και χρήση εξοπλισμού ηλεκτρονικών συναλλαγών για χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες (P.O.S.). 
Όπως είπε ο κ. Ζορπίδης στην τελευταία συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΕΘ, "θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε τις Τράπεζες έτσι ώστε με δέλεαρ τα περισσότερα συμβόλαια από τα μέλη μας να προσφέρουν καλύτερους όρους, όπως χαμηλότερο ποσοστό προμήθειας στις συναλλαγές και χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας".
Στις συναντήσεις θα συμμετέχουν και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΕΘ, που είναι μέλη της Επιτροπής που έχει συσταθεί για την εξέταση διαφόρων τραπεζικών θεμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με σχέδιο νόμου, που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή η λειτουργία P.O.S. θα είναι υποχρεωτική από 1/1/17 σε όλα τα καταστήματα, ενώ εντός του επόμενου έτους και για τους ελεύθερους επαγγελματίες.