Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ
Τους κ. κ. Δημοτικούς Συμβούλους, Δήμαρχο,
Προέδρους Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων,
Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων
Βέροια

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, σας καλούμε να προσέλθετε στο Δημαρχείο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Μητροπόλεως 46, σε έκτακτη συνεδρίαση, που θα γίνει στις 19-10-2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:30, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης το εξής:


ΘΕΜΑ

Έγκριση ή μη μεταβίβασης κατά χρήση και κυριότητα της προμήθειας «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών του δικτύου ύδρευσης των δημοτικών διαμερισμάτων Ριζωμάτων, Δασκίου, Σφηκιάς, Πολυδενδρίου, Χαράδρας και Ελαφίνας του Δήμου Μακεδονίδος» στην Δ.Ε.Υ.Α. Βέροιας.

Το κατεπείγον της συνεδρίασης συνίσταται στο ότι ο Δ.Βέροιας πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε δήλωση ολοκλήρωσης της συγχρηματοδοτούμενης πράξης στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, η οποία θα πρέπει να ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες μέχρι τις 27-10-2016.


                                                                                  Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ




                                                                  ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ



**************************************

Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι Κ Ο    Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α


ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ :
Προμήθεια, Εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλε-ελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών του δικτύου ύδρευσης των δημοτικών διαμερισμάτων Ριζωμάτων, Δασκίου, Σφηκιάς, Πολυδενδρίου, Χαράδρας και Ελαφίνας του Δήμου Μακεδονίδος
ΑΡΙΘ. ΜΕΛ. :
60/2009 ΔΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ Δ. ΒΕΡΟΙΑΣ
ΠΡΟΥΠ. ΜΕΛΕΤΗΣ:
1.620.587,00€ με το ΦΠΑ
ΑΝΑΔΟΧΟΣ :
ΑΚΑΤΤ Α.Ε.
ΣΥΜΒ. ΔΑΠΑΝΗ:  
1.458.472,50€ με το ΦΠΑ
Κ.Α ΕΡΓΟΥ :
Κ.Α.: 02.30.7326.014 του τεχνικού προγράμματος 2012 Δήμου Βέροιας 



Η προμήθεια εκτελέσθηκε σύμφωνα με την αρίθ. 60/2009 μελέτη της Δνσης Τεχνικού-Πολεοδομίας Δήμου Βέροιας και την υπ’ αρίθμ. 646/2010 απόφαση Δ.Ε. για έγκριση των πρακτικών Δημοπρασίας και ανάθεση της προμήθειας στην ανάδοχο εταιρεία ΑΚΑΤΤ Α.Ε. Υπογράφηκε η υπ’ αρίθμ. Γ/ΟΙΚ/4608/2-12-2012 σύμβαση ύψους 1.458.472,50€ με ΦΠΑ μεταξύ Δήμου Βέροιας και Αναδόχου.
Η προμήθεια εκτελέσθηκε εμπρόθεσμα και ολοκληρώθηκε με την αρίθ. 208/2015 απόφαση Δ.Σ. Βέροιας, με την οποία εγκρίθηκε το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής.
Επειδή :
·         Το σύστημα τηλελέγχου αφορά στην παρακολούθηση των λειτουργικών στοιχείων του δικτύου ύδρευσης του πρώην Δήμου Μακεδονίδος (πηγές, δεξαμενές, βάνες, μετρητές παροχών κλπ.)
·         Το Δ.Σ. Βέροιας με την αρίθ. 148/2011 απόφαση «… Εγκρίνει την επέκταση της περιοχής αρμοδιότητας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βέροιας (Δ.Ε.Υ.Α.Β.) στις εδαφικές περιφέρειες των πρώην Δήμων Βεργίνας και Δοβρά καθώς και στην εδαφική περιφέρεια του πρώην Δήμου Μακεδονίδος καλύπτοντας την περιοχή αρμοδιότητας στα όρια όλου του καλλικρατικού Δήμου Βέροιας ...» (ΦΕΚ 1272/Β/16-6-2011)
·         Ο Δήμος Βέροιας προχωρεί στην ολοκλήρωση της πράξης του θέματος στην αρμόδια διαχειριστική αρχή του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος και την αρχειοθέτηση των στοιχείων που τηρούνται στην υπηρεσία.
·         Η ΔΕΥΑΒ είναι ο φορέας που θα επιτηρεί και θα διαχειρίζεται το δίκτυο ύδρευσης του πρώην Δήμου Μακεδονίδος και ως εκ τούτου το σύστημα τηλελέγχου καθίσταται απαραίτητο εργαλείο εκτέλεσης της παραπάνω εργασίας.
κρίνεται σκόπιμο να μεταβιβασθεί η χρήση και κυριότητα του συστήματος στην ΔΕΥΑ Βέροιας.
 
Μετά τα παραπάνω προτείνεται το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την μεταβίβαση κατά χρήση και κυριότητα της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια, Εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών του δικτύου ύδρευσης των δημοτικών διαμερισμάτων Ριζωμάτων, Δασκίου, Σφηκιάς, Πολυδενδρίου, Χαράδρας και Ελαφίνας του Δήμου Μακεδονίδος» στην ΔΕΥΑΒ.       

      





Ο Αντιδήμαρχος






Αριστομένης Λαζαρίδης
                                                                       



                                                                                   

Ο εισηγητής
Ο Δντής Τ.Υ.






Μαυρουδής Ιωαννίδης
Ηλ/γος Μηχ/κός
Στέφανος Βουτσιλάς
Ηλ/γος Μηχ/κός