Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ στην Ιταλία στα πλαίσια του προγράμματος «Ανταγωνιστικές Δράσεις στον Αγροτουριστικό Τομέα του Ν. Πιερίας»

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη των ξενοδόχων της Πιερίας στην περιοχή της
Τοσκάνης της Ιταλίας, στα πλαίσια του προγράμματος  αγροτουρισμού  «Ανταγωνιστικές Δράσεις στον Αγροτουριστικό Τομέα του         Ν. Πιερίας-Πρόγραμμα "AgroActive» που διοργανώνεται από την ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία OPTIMUS Hellas στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. 
Από τις 16 ως 21 Οκτωβρίου 2016, οι συμμετέχοντες ξενοδόχοι επισκέφτηκαν επιλεγμένες αγροτουριστικές μονάδες της Τοσκάνης, συνάντησαν  τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό,  και έμαθαν  για τις εργασίες και τις  δράσεις τους.


Η τυποποίηση των τροφίμων (κρασί, λάδι, ζυμαρικά κ.α.) που παράγονται στην περιοχή της Τοσκάνης από φάρμες της περιοχής αποτέλεσε μία ακόμη δραστηριότητα των ξενοδόχων που γνώρισαν και γεύτηκαν τοπικές ποικιλίες κρασιών και τυροκομικών και είχαν την ευκαιρία να δουν τον τρόπο διαχείρισης της βιολογικής κτηνοτροφίας σε αγροτουριστική φάρμα της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, η ομάδα της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ  συναντήθηκε με τον πρόεδρο  της ASSOTURISMO MARINA DI BIBBONA  κύριο Valori και τον εκπρόσωπο της  CONFESERCENTI LIVORNO κύριο Massimo Marini. Στη συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, και συμφωνήθηκε η συνέχιση δράσεων από κοινού.


Η γνωριμία με την  τοπική κουλτούρα και τον πολιτισμό  της Τοσκάνης ολοκληρώθηκε  με ξενάγηση στη γραφική Σιένα και με επισκέψεις σε διάφορα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής. 
Οι εμπειρίες και οι γνώσεις από την επίσκεψη στην Τοσκάνη είναι πολύ θετικές και  θα βοηθήσουν τους ξενοδόχους της Πιερίας να εφαρμόσουν και να εμπλουτίσουν αγροτουριστικές πρακτικές στα ξενοδοχεία τους με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους. 

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ 
  &   ΑΜΚΕ OPTIMUS Hellas