Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

''Αντανακλάσεις μνήμης'' - Στην Αίθουσα Τέχνης ''Χρύσα' στην Κατερίνη

Μέσα σε κήπους, ανάμεσα στα χρώματα της φύσης, δίπλα στη θάλασσα,
κοντά στο νερό και όχι σε χώρους εσωτερικούς ζουν οι μορφές που ζωγραφίζει η
Φωτεινή Χαμιδιελή.
Είναι γυναίκες ,μερικές φορές και παιδιά, συχνά πουλιά η λουλούδια. Γυναίκες που συχνά απεικονίζονται 
μόνες αλλά τις συντροφεύουν διακριτικά αγαπημένες παρουσίες. Στις αντανακλάσεις του νερού,
στα ζωηρά χρώματα της φύσης η ζωγράφος ψάχνει και ανακαλύπτει ψήγματα μνήμης .

 ''Το γυναικείο σύμπαν της Φωτεινής Χαμιδιελή χαρτογραφείται με αδρές, πολύχρωμες, αποφασιστικές πινελιές, με την ίδια μαεστρία και αποτελεσματικότητα με την οποία επί αιώνες η γυναίκα διαχειρίζεται τα του οίκου της. Περικλείει τα στίγματα του παρελθόντος, τα δώρα και τις πληγές του παρόντος, τους φόβους και τις προσδοκίες του μέλλοντος. Πολύμορφο και πολυεπίπεδο, διαρκώς ρέον αλλά όχι κατ’ ουσίαν ρευστό, αναγνωρίσιμο μεν, όχι πάντα εύκολα προσπελάσιμο δε, παραμένει ανοιχτό, όσο το βλέμμα του ζωγραφικού υποκειμένου διασπά τον κλοιό του κάδρου και εκτεινόμενο συναντά το βλέμμα του θεατή που διαγράφει την ακριβώς αντίστροφη πορεία, εισερχόμενο εντός. Γι’ αυτό και δεν είναι αθώα όμορφο, αλλά συνειδητά και επώδυνα ωραίο.
Ακρυλικά ,ακουαρέλες και μικτές τεχνικές είναι τα μέσα έκφρασης που χρησιμοποιεί η ζωγράφος, η οποία σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Ροντ Άιλαντ της Αμερικής.
Τα έργα της έχουν εκτεθεί σε δεκαέξι ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε παραπάνω από εκατό ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα έργα της παρουσιάζονται για πρώτη φορά την Αίθουσα Τέχνης ''Χρύσα''. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 22 Οκτωβρίου στις 12 π.μ. και
θα διαρκέσει ως τις 22 Νοεμβρίου.

Ανδρούτσου 2, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 6010 Τηλ.- Fax: +30 23510 34191 email: info@gallerychrysa.gr