Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ - Από την ανοιχτή συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο

Για τις εξελίξεις στην Χώρα και τον πολιτικό χώρο, αλλά και για την δράση του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία συζήτησε η ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποίησε η Ν.Ε. παρουσία του μέλους της
Κ.Π.Ε. Αγάθης Μακρίδου την περασμένη Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.
Την συνεδρίαση άνοιξε ο γραμματέας της Ν.Ε., Χρήστος Τζιουβάρας, με την παρουσίαση των πρόσφατων αποφάσεων των οργάνων για την δράση του ΠΑΣΟΚ στο Νομό.
Το μέλος της Κ.Π.Ε., Αγάθη Μακρίδου, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη για την ανασυγκρότηση της ΔημοκρατικήςΠροοδευτικής Παράταξης, υπερτόνισε το γεγονός ότι ουδέποτε πέρασε από το μυαλό μας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να στεγάσει τον πολιτικό μας χώρο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πορεία ανασυγκρότησης της παράταξης αλλά και στον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει το ΠΑΣΟΚ σε αυτήν.
Για τον ιστορικό, κομβικό και καταλυτικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια να ξαναβρεθούν μαζί οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου αναφέρθηκε και η πλειοψηφία των μελών και φίλων που παρευρέθηκαν στην συνέλευση.
Σε όλες τις τοποθετήσεις τους, τα μέλη υπεραμύνθηκαν των πολιτικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα την κρίσιμη περίοδο μετά το 2010 όποτε επέδειξε ιδιαίτερη ειλικρίνεια, ευθύνη και αυταπάρνηση, χαρακτηριστικά που κρίθηκαν σημαντικό υπόβαθρο για μία νέα σχέση που θέλουμε να χτίσουμε με τους πολίτες.
Απεναντίας, επικρίθηκε το «πολιτικό παράδειγμα» πρώην κεντρικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έσπευσαν να μετακινηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ για ένα «πουκάμισο αδειανό», ενώ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις έγιναν για την αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού και εξευρωπαϊσμού θεσμών και δομών στην Χώρα, για την απάντηση στα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας και του δύσκαμπτου Κράτους που εχθρεύεται την ανάπτυξη των δημιουργικών δυνάμεων που μεταναστεύουν και, γενικότερα, την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να συγκροτήσει και να επικοινωνήσει καλύτερα το σχέδιο για την παραγωγική αναγέννηση της Χώρας
Οργανώνεται η πρώτη ανοιχτή συνέλευση στην περιφέρεια του Νομού που θα γίνει στο Αιγίνιο.

Εκ της Γραμματείας, 24 Οκτωβρίου 2016