Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Μήνυμα Νίκου Μακρίδη για την απελευθέρωση της πόλης της Κατερίνης

Ήταν 16 Οκτωβρίου του 1912 όταν  μια σελίδα της ιστορίας γράφεται με ολοστρόγγυλα χρυσά γράμματα.  Είναι η μέρα που ο Ελληνικός Στρατός μπήκε στην
πόλη μας, αποτίναξε τον τουρκικό ζυγό και παρέδωσε μια ελεύθερη Κατερίνη.
 Στο σημείο της μάχης στήθηκε μνημείο πεσόντων, όπου εδώ και  104 χρόνια κοιμούνται τον αιώνιο ύπνο οι γενναίοι, οι ήρωες της Κατερίνης.
Είναι χρέος μας, αλλά και ιστορική ευθύνη να τιμούμε τους ήρωες εκείνης της εποχής που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα μας, να διασώσουμε την ιστορική μνήμη της πόλης μας και να δώσουμε το μήνυμα αυτό και στις επόμενες γενιές.
Ο ελληνικός λαός έχει γνωρίσει πολλούς κατακτητές, έχει αποκτήσει συνείδηση για το τι θα πει σκλαβιά και έχει χύσει αίμα για την πολυπόθητη κάθε φορά ελευθερία του - έτσι γνώρισε και  το πόσο αξία έχει.
Εμείς, ως Έλληνες,  έχουμε χρέος να αξιοποιήσουμε την πνευματική αυτή παρακαταθήκη και να κρατήσουμε άσβεστη τη φλόγα της ελευθερίας.  Οι εθνικές , κοινωνικές και πνευματικές προκλήσεις στις μέρες μας, επιβάλλουν επαγρύπνηση, εθνική ενότητα και ομοψυχία. Αυτό επιβάλλει η ιστορία μας, αυτό επιβάλλει το αίμα των Ελλήνων.
Χρόνια πολλά σε όλους!

Με τιμή,
Νίκος Μακρίδης
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης
«Νέα Εποχή για την Κατερίνη» -
Δημοτικός Σύμβουλος