Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ» ΚΑΙ «ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ….

«ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ» ΚΑΙ  «ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ»….
Πριν από μερικές μέρες κάποιοι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου σκόπευαν να κάνουν συγκέντρωση κατά της ϊσλαμοποίησης» της Ελλάδας.
Ο ανύπαρκτος κίνδυνος της «ισλαμοποιησης» της Ελλάδας καλλιεργείται σε ένα μέρος του  πληθυσμού της Ελλάδας, και όχι μόνο, ευάλωτο στην πίστη ύπαρξης φανταστικών κινδύνων και αδύναμων εχθρών.
Όταν γίνεται λόγος για «ισλαμοποιηση» εννοείται μια διαδικασία επιβολής ενός άλλου τρόπου ζωής σε όλα τα επίπεδα( οικονομικό, πολιτιστικό, γλωσσικό, θρησκευτικό κλπ.). Μια διαδικασία αμφισβήτησης της ταυτότητας μας ως Ελλήνων, αν υποθέσουμε ότι αυτή η ταυτότητα είναι αναλλοίωτη, μέσα στο διάβα του χρόνου, πράγμα που δεν συμβαίνει.
Σε περιόδους κρίσης ο ανορθολογισμός στην πολιτική και κοινωνική ζωή επηρεάζει αυτή τη μερίδα του πληθυσμού . Αυτός βοήθησε μετά την καπιταλιστική κρίση του 1929-31 στην άνοδο του ναζισμού στην Ευρώπη και στο ξέσπασμα του Β παγκοσμίου πολέμου. Ο ανορθολογισμός θολώνει την κρίση, υποβαθμίζει ή εξαλείφει τους υπαρκτούς και κύριους κινδύνους (καπιταλισμός) και στη θέση τους δημιουργεί φανταστικούς ή δευτερεύοντες κινδύνους  (οι κακοί εβραίοι, οι άθεοι, οι πρόσφυγες, οι κομμουνιστές). Το οικονομικό και πολίτικο κατεστημένο το ξέρει πολύ καλά αυτό.
Όμως όσοι αναγνωρίζουν στο Ισλάμ, στην πιο ακραία εκδοχή του, έναν εχθρό για τους ευρωπαϊκούς λαούς θα πρέπει να απαντήσουν και να δηχθούν…
1)    Γιατί για δεκαετίες κατάπιναν και καταπίνουν αμάσητη την «αμερικανοποιηση της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή την ιδεολογική, ηθική, πολιτική και οικονομική εισβολή και στο τελευταίο ελληνικό σπίτι. Το διαδίκτυο, η τηλεόραση, η σύνδεση των εταιριών με τα σχολεία, τα εκπαιδευτικά προγράμματα κ.α. είναι οι φορείς αυτής της εισβολής
2)    Όσοι αναγνωρίζουν στο Ισλάμ τόσο μεγάλη δυναμική επιρροής αμφισβητούν την αντοχή της δικής τους πολιτιστικής , θρησκευτικής και εθνικής ταυτότητας.
3)    Ποιος καθοδηγεί τη διαδικασία και την επίθεση αυτή?
Το 90% των προσφύγων και μεταναστών θέλει να φύγει από την Ελλάδα. Αυτοί που βρεθήκαν εδώ δεν ήρθαν ως ενεργούμενοι- στρατιώτες κάποιων που τους διέταξαν , αλλά ως θύματα ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου που επέβαλλαν οι δυτικές δυνάμεις (ΗΠΑ, Ε.Ε., μαζί και οι ελληνικές κυβερνήσεις).
Αν καθοδηγητές της «ισλαμοποιησης» είναι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ (Σορος και δεν συμμαζεύεται) τότε, όσοι το ισχυρίζονται, θα πρέπει να μας πουν, γιατί όλα αυτά τα χρόνια καιόντουσαν στο σαλόνι τους χωρίς να αντιδρούν στην στρατιωτική και πολιτική επέμβαση αυτών των δυνάμεων σε μια σειρά από χώρες(Ιράκ, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία, Συρία, Λιβύη ), επέμβαση που δημιούργησε και το τεράστιο πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης . Εξ άλλου ούτε το ΝΑΤΟ αμφισβητούν, ούτε τις ΗΠΑ , ενώ δεν είναι και κατά των αμερικανικών βάσεων που βρίσκονται στην πατρίδα μας.
4) Ποιος υπαρκτός είναι ο «κίνδυνος» να «χριστιανοποιηθουν» οι πρόσφυγες, όπως δείχνει η ιστορική εμπειρία , παρά να ισλαμοποιηθουμε εμείς, αν έχουν κάποια αξία όλα αυτά.
Αυτό αποδείχθηκε και με τους Αλβανούς μετανάστες.


Νίκος Σαλπιστής, μέλος της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ