Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Χαιρετισμός της Βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ε. Σκούφα στο 24ο Συνέδριο ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

  Χαιρετισμός της Βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ε. Σκούφα στο 24ο Συνέδριο ΠΟΣΕ-ΙΚΑ
«Να κοιτάμε την ουσία με καθαρά μάτια και όχι την παραφιλολογία»

Να κυνηγάμε την ουσία με καθαρά μάτια και όχι την παραφιλολογία, τόνισε χαρακτηριστικά στον σύντομο χαιρετισμό της η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ Μπέττυ Σκούφα, στο 24ο τριήμερο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ στην Αθήνα. Η κα Σκούφα αναφέρθηκε στον νέο ασφαλιστικό νόμο, τον οποίο και ως μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων μελέτησε λεπτομερώς, αλλά και στα προβλήματα του Ιδρύματος όπως αυτά αναδείχθηκαν απο τον πρόεδρο του ΙΚΑ, όπως η μηχανοργάνωση και μηχανογράφηση.


ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ
Η βουλεύτρια Πιερίας σημείωσε ότι ως βουλευτές δέχονται πλήθος αιτημάτων πολιτών οι οποίοι είχαν συνηθίσει σε μια προηγούμενη λογική, που έλεγε ότι ο εκάστοτε βουλευτής έπρεπε να παρέμβει να επιταχυνθεί η διαδικασία και να πάρουν σύνταξη.
“Για να συνταξιοδοτηθεί κάποιος από το ΙΚΑ πρέπει να μεσολαβήσει από τη στιγμή που καταθέσει την αίτηση ένας με ενάμισης χρόνος, καιρός ανεπίτρεπτος για τους χρόνους της κρίσης που διανύουμε. Γιατί όμως η μέχρι τώρα κυβερνήσεις δεν επιτάχυναν το ζήτημα της μηχανοργάνωσης του ΙΚΑ και των υπολοίπων ασφαλιστικών φορέων; Μήπως βόλευε για να υπάρχουν παρεμβάσεις πολιτικών, των βουλευτών για παράδειγμα, σε υπαλλήλους και στη διοίκηση του ΙΚΑ ώστε συγκεκριμένες περιπτώσεις να εξετάζονται πιο γρήγορα από άλλες, καταπατώντας κάθε αίσθηση δικαίου; Άρα θεραπεύοντας αυτήν την παθογένεια που την έχουμε κληρονομημένη από το παρελθόν, στηρίζουμε ανεπιφύλακτα και θα πιέσουμε από την πλευρά μας, την ανάγκη συντομότατης μηχανοργάνωσης της υπηρεσίας». Είναι βασικό πρόσθεσε η κα Σκούφα ο πολίτης να ξέρει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται η αίτηση του για συνταξιοδότηση και ότι θα συνταξιοδοτηθεί το δυνατόν συντομότερο.


ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΕΛΕΓΧΟΙ- ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η εφαρμογή της νέας τεχνολογίας όπως η μηχανοργάνωση δεν σημαίνει απολύσεις, υπογράμμισε η βουλεύτρια, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους με τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά που αναγκάζονται είτε να φύγουν από τη χώρα είτε να « ψωμοζητούν» όπως είπε στο εκάστοτε εργοδότη, ο οποίος με την απειλή της ανεργίας, εκβιάζει είτε με μια θέση εργασίας τω 300 ευρώ ή το άλλο ενδεχόμενο να είναι η ανεργία. Σε αυτή την κατεύθυνση όπως ανέφερε, επισπεύδονται οι διαδικασίες επανασυγκρότησης των ελεγκτικών σωμάτων στην απορυθμισμένη αγορά εργασίας.


ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
«Πιστεύουμε ακράδαντα, αντίθετα στο νεοφιλελεύθερο ιδεολόγημα των οπαδών του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, ότι θα μπορέσουμε να υπερβούμε την κρίση και μέσα από την άνοδο των μισθών και χτύπημα της «μαύρης» εργασίας. Αντίθετα η Ν.Δ θεωρεί ότι αυτό που πρέπει να υπερισχύσει είναι το κέρδος του εργοδότη, και οι μισθοί ας πάνε στον αγύριστο». Τέλος η κα Σκούφα επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει στελέχωση τόσο των ελεγκτικών μηχανισμών όσο και του δημόσιου τομέα και προς αυτή την κατεύθυνση παλεύουν παρά τις μνημονιακές στενότητες, μέχρι το 2021 όταν επιτέλους θα εφαρμοστεί το μέτρο, μια αποχώρηση προς μια πρόσληψη.