Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia»

Δυναμική είναι και τη φετινή χρονιά η παρουσία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στη σημαντικότερη τουριστική έκθεση της χώρας, την 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού
«Philoxenia».

Από 18-20 Νοεμβρίου 2016, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσα από το ενιαίο περίπτερο  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (περίπτερο 13 stand 69) θα συμμετάσχει με την προοπτική ανάπτυξης και προώθησης του τοπικού τουριστικού της προϊόντος σε νέες αγορές.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας- που αναμφισβήτητα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών με το μυθικό ΄΄ΟΛΥΜΠΟ΄΄ που θα κατέχει μια περίοπτη θέση στο χώρο της έκθεσης-με στόχο τη δημιουργία νέων προοπτικών για την τουριστική ανάπτυξη και στην κατεύθυνση της προσέλκυσης τουριστών, θα αναδείξει την εύκολη προσβασιμότητα, τις  τουριστικές υποδομές υψηλού επιπέδου, τον αρμονικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας, τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα  της περιοχής, ως τουριστικό προορισμό  12μηνης βάσης, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει ποικίλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο φυσιολατρικός, ο πολιτιστικός , ο θρησκευτικός, ο αρχαιολογικός –ιστορικός, ο ιατρικός, ο αθλητικός, ο συνεδριακός, ο γαστρονομικός, κ.ά.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, επισημαίνει την ανάγκη
δημιουργίας μιας ισχυρής τουριστικής ταυτότητας που να ΄΄κερδίσει΄΄ μια θέση στην τουριστική αγορά για την ανάκαμψη και ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου της περιοχής με πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία.



 « Η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia» συμβάλλει στην εξωστρέφεια και την προβολή της περιοχής. Ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της εθνικής μας  οικονομίας και να παίξει καταλυτικό ρόλο στην έξοδο  της χώρας από την κρίση. Στρατηγικός στόχος της Π.Ε.Πιερίας είναι η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής στην προώθηση της τοπικής ταυτότητας, η διατήρηση και ανάδειξη της  ταυτότητας των παραγόμενων τοπικών αγροτικών προϊόντων-με τη δημιουργία πιστοποιημένων  αγροτικών προϊόντων -και η ενσωμάτωση όλων αυτών των τοπικών στοιχείων  στις υπηρεσίες του τουρισμού», ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Φέτος στη διάρκεια της «Philoxenia» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Μύθος – Φύση – Γεύση» Γαστρονομικές  Διαδρομές  της Κεντρικής Μακεδονίας,  στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας σύνδεσης της μακεδονικής κουζίνας με τον τουρισμό και ανάδειξης του γαστρονομικού τουρισμού, προσφέροντας στους επισκέπτες εξαιρετικά τοπικά παραδοσιακά εδέσματα από ποιοτικά προϊόντα της μακεδονικής γης αλλά και κρασιά παραγωγών της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν οινοπαραγωγούς της Πιερίας και να γευθούν τα εύγευστα υψηλής ποιότητας κρασιά που με το εκλεκτό τους άρωμα και το γευστικό τους πλούτο έχουν βραβευθεί σε τοπικές και διεθνείς εκθέσεις και διαγωνισμούς.

Οι εκδηλώσεις προβολής των «Γαστρονομικών Διαδρομών της Κεντρικής Μακεδονίας», στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (περίπτερο 13 – σταντ 69), θα πραγματοποιηθούν από τις 4.00 μ.μ. ως τις 8.00  μ.μ. την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 και από τις 10.00  το πρωί ως τις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2016.

Παράλληλα, στο ευρύτερο πλάνο υποστήριξης των εκθετών της Philoxenia έχει συντονιστεί το πρόγραμμα “Philoxenia hosted buyers programme”, κατά το οποίο θα φιλοξενηθούν 150 καταξιωμένοι επαγγελματίες του τουρισμού από το εξωτερικό.

Το πρόγραμμα συνιστά αποτέλεσμα των διεθνών διασυνδέσεων της ΔΕΘ - HELEXPO και τελεί υπό την εποπτεία του Ινστιτούτου Εκθεσιακών Ερευνών και την αιγίδα του ΕΟΤ.  Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας θα φιλοξενήσει έξι (6) εκπροσώπους (hosted buyers)  των μεγαλυτέρων τουριστικών γραφείων της  Βουλγαρίας, της Ουκρανίας,  της Ρουμανίας  και της Ρωσίας στην Παραλία Κατερίνης, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα ξεναγήσεων για τη σωστή προώθηση της περιοχής με την ανάδειξη της μοναδικότητας της Πιερίας και με απώτερο σκοπό  την αύξηση της επισκεψιμότητας του τόπου.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση αναπτύσσεται στα περίπτερα 13 και 15 και το ωράριο λειτουργίας είναι: Παρασκευή: 10:00-20:00 μόνο για εμπορικούς επισκέπτες, Σάββατο: 10:00-20:00 για εμπορικούς επισκέπτες & κοινό και Κυριακή: 10:00-20:00 για εμπορικούς επισκέπτες & κοινό.