Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ: Επιστολή Δημήτρη Ελευθεριάδη προς Ε.Π.Σ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με βαθύ αίσθημα ευθύνης, αναλαμβάνω την πρωτοβουλία, με την ταπεινότητα του απλού προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας, να απευθύνω σε όλους εσάς
τους μάχιμους εργάτες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ένα ειλικρινές κάλεσμα για την κοινή αντιμετώπιση της ήδη εν εξελίξει προσπάθειας εξόντωσης των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών Ενώσεων.

Η κλεψύδρα της προεκλογικής έντασης άδειασε . Δυστυχώς, κάτω από το στρωμένο χαλί των υποσχέσεων για «εξομάλυνση του ποδοσφαίρου» από δοτή κι απολύτως ελεγχόμενη διοίκηση, υπήρχε μόνο σκόνη για να καλύψει στη λήθη το ρόλο, τη δυναμική, την αποφασιστικότητα, την ίδια την ύπαρξη όλων των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων της χώρας. Δεν υπάρχει χρόνος για αντιπαραθέσεις, διάθεση για «αμφισβητήσεις», περιθώρια για έριδες.
Αντικειμενικός σκοπός της Πολιτείας, δεν ήταν τελικά να κυλήσει η μπάλα στα γήπεδα ομαλά, αλλά να…. «χάσουμε την μπάλα», όσοι στηρίξαμε διαχρονικά, έντιμα και ανιδιοτελώς τους πυλώνες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και κατ΄ επέκταση το οικοδόμημα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. 

 Είναι γνωστό πως «η Επιτροπή Εξομάλυνσης υποκαθιστά το ΔΣ της ΕΠΟ κατά παρέκκλιση των καταστατικών διατάξεών της αλλά και του Νόμου».   Είναι, επίσης, γνωστό πως η δοτή διοίκηση «υποκαθιστά τα καταστατικά όργανα της ομοσπονδίας, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του ν. 2725/1999 και των καταστατικών διατάξεων της ομοσπονδίας», καταργώντας το κυρίαρχο σώμα μας που ήταν κι εξακολουθεί να είναι η Γενική Συνέλευση!
 Είναι η γνωστή η πολιτική σφραγίδα (Σταύρος Κοντονής) και η «ποδοσφαιρική υπογραφή» (UEFA/FIFA) σε όσα έλαβαν χώρα , καθώς και οι οδηγίες που δόθηκαν σε όσους πήραν κατόπιν την σκυτάλη.

 Εκείνο που δεν είναι γνωστό (…ακόμα), είναι το χρονικό σημείο της «μαζικής εκτελέσεως» όλων των Ενώσεων και το άρτια μελετημένο πλάνο τους για το ψαλίδισμα των αρμοδιοτήτων των Ε.Π.Σ., μέχρι, πιθανότατα,  την τελική εξαφάνισή τους.

Καμία συζήτηση για την εναρμόνιση του καταστατικού με αυτό της FIFA (αυτοδιοίκητο) , καμία συζήτηση για τον τρόπο διεξαγωγής των αρχαιρεσιών της ομοσπονδίας, καμία απολύτως σχέση οι ενέργειες, οι κινήσεις, οι πρακτικές της δοτής επιτροπής με το σκεπτικό και τον υποτιθέμενο τελικό προορισμό της ανάληψης των καθηκόντων τους. Σε ευθεία συνεννόηση  , «γραμμή», καθώς συνεργασία με την κυβέρνηση και τους υπουργούς είναι μαθηματικά και χρονικά βέβαιο ότι οργανώνουν την παράδοση του ποδοσφαίρου στην Πολιτεία και απλώς ψάχνουν τον πλέον «αθόρυβο» διπλωματικά ή  «αναίμακτο» πολιτικά τρόπο.
Θα παραμείνουμε αδρανείς θεατές σε όλο αυτό το κακοπαιγμένο  θέατρο; Δεν νομίζω. Είναι, πλέον, ιστορική η ευθύνη της κάθε Ένωσης τη δεδομένη στιγμή, να διεκδικήσει τα κεκτημένα, να προτείνει, να αποφασίσει. Δεν είναι απλά καθήκον μας, μα υποχρέωση από εκείνους που παραλάβαμε την σκυτάλη και προς εκείνους που κάποτε θα την παραδώσουμε.
Λαμβάνω την πρωτοβουλία, με πλήρη συναίσθηση της κατεπείγουσας κατάστασης, να  καλέσω σε Πανελλαδική συγκέντρωση ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των Ενώσεων μελών της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε τόπο και ημερομηνία που εσείς θα επιλέξετε, ώστε να αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Κι αυτό για να μην εκληφθεί η πρότασή μου ως προεκλογική καμπάνια ή προσπάθεια προσηλυτισμού. 
Είμαι βέβαιος, πως αυτά που μας ενώνουν , πλέον, είναι εξόχως περισσότερα απ΄ όσα μας χώριζαν.  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή σας και την ανταπόκρισή σας.


Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς
Δημήτρης Ελευθεριάδης.

Πρόεδρος Ε.Π.Σ. Πιερίας