Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ο Μπαμπάς μου... Ο Ήρωάς μου

«Ο Μπαμπάς μου... Ο Ήρωάς μου» είναι το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Δημητρόπουλου - Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσει κάθε γονιός και ν' ακούσει κάθε παιδί...


Ένα σφίξιμο στο χέρι του μπαμπά από μια μικροσκοπική παλάμη, ένα σφίξιμο στην καρδιά κάθε γονιού που μεγαλώνει το δικό του παιδί ή το παιδί κάποιου άλλου. Μία τρυφερή ιστορία που ευελπιστεί να τρυπώσει στη συνείδηση του ενήλικου κόσμου μας και να πετάξει από μέσα του όση σκληρότητα περισσεύει. Ένα ανάγνωσμα που προβληματίζει και ταυτόχρονα συγκινεί, που διδάσκει και ταυτόχρονα ψυχαγωγεί. Αυτά είναι με λίγα λόγια όλα όσα περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Παναγιώτη Δημητρόπουλου με τίτλο “Ο Μπαμπάς μου... Ο Ήρωάς μου”. Ένα βιβλίο με διπλά καλό σκοπό καθώς πέρα από το δίδαγμα ότι “γονιός δεν είναι απαραίτητα όποιος γεννά παιδιά αλλά εκείνος που συνειδητά ζει για τα παιδιά του”, με την αγορά κάθε βιβλίου 2 ευρώ διατίθενται στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “ΦΛΟΓΑ” για τη στήριξη της εκστρατείας καταπολέμησης του παιδικού καρκίνου. 

Στις σελίδες του μοναδικού αυτού βιβλίου πρωταγωνιστεί η Καλλιόπη. Ένα μικρό παιδί που όπως όλα τα παιδιά σαστίζει μπροστά στο διαφορετικό, γουρλώνει μάτια μπροστά σε “εκείνο  που δεν είναι σαν το δικό μας”, κοντοστέκεται, απορεί και ζητά εξηγήσεις: “Μπαμπά, δες το παιδάκι στο απέναντι πεζοδρόμιο. Είναι ο Στέφανος, ο συμμαθητής μου. Ο κύριος που βαδίζει στο πλάι του είναι ο μπαμπάς του. Μα είναι αλλιώτικος. Όχι σαν κι εσένα. Όλα τα παιδιά λένε πως δεν είναι ο αληθινός του μπαμπάς...”.
Ο δεύτερος μεγάλος πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ο πατέρας της Καλλιόπης. Ένας πατέρας έτσι όπως ιδανικά θα έπρεπε να είναι όλες οι πατεράδες τούτης της γης. Ένας πατέρας με “Π” κεφαλαίο που δεν προσπερνά τις ανησυχίες του παιδιού του, ούτε σβήνει τα “μικρά” του ερωτήματα με ένα μεγάλο “Χ”, λόγω ενήλικων προβλημάτων και ανειλημμένων  υποχρεώσεων. Ένας πατέρας που κάνει τις δικές του αναμνήσεις το σήμερα της κόρης του και το αύριο του ενήλικου κόσμου της. Προβληματισμένος από τα λόγια της μικρής, της αφηγείται μια ιστορία για κάποιο άλλο υιοθετημένο παιδάκι που γνώρισε στα δικά του παιδικά χρόνια, για τις πληγές που χάραξε μέσα του κάποιο άλλο παιδί με την φράση “Γι' αυτό τον άσχημο χαρακτήρα σου σε παράτησε ο πατέρας σου και σε άφησε στον πατριό σου να σε μεγαλώσει!”, γ' αυτόν τον πατριό που λίγο καιρό αργότερα έγινε ήρωας στα μάτια μιας ολόκληρης παρέας παιδιών.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις “Ελληνοεκδοτική” και με την αγορά κάθε βιβλίου 2 ευρώ διατίθενται στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “ΦΛΟΓΑ” για τη στήριξη της εκστρατείας καταπολέμησης του παιδικού καρκίνου.


Είδος εκδήλωσης: Παρουσίαση Βιβλίου
Πρεμιέρα: Κυριακή 27 Νοεμβρίου
Ώρα παράστασης: 11.30 πρωϊ
Αίθουσα: 2  του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ Βέροιας