Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για το θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
 
Στη δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρει:
 
«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια ενός σπάνιου πολιτικού, ενός μοναδικού ρήτορα, ενός ευπατρίδη, ενός ευγενούς, σεμνού και ακέραιου ανθρώπου, μιας εμβληματικής φυσιογνωμίας της πολιτικής στη χώρα μας, που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Κωστή Στεφανόπουλου.
Ο Κωστής Στεφανόπουλος είχε μοναδική αποδοχή από τον ελληνικό λαό, ως ένας από τους πιο σημαντικούς και με την ευρύτερη αποδοχή Προέδρους της Δημοκρατίας που γνώρισε η χώρα στη σύγχρονη ιστορία της. Τιμήθηκε για το ήθος, την ευπρέπεια, τη συνέπεια και την αξιοπρέπεια, που τον διέκρινε σε όλη την πορεία του στα κοινά. Άφησε το πολιτικό του αποτύπωμα έντονα χαραγμένο στη μνήμη όλων των Ελλήνων, ενώ η θητεία του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα ήταν υποδειγματική και μάλιστα σε εποχές εξαιρετικά απαιτητικές για τα εθνικά μας θέματα και για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηρίστηκε ως ο Πρόεδρος που «επιτέλους» λέει αυτά που θέλει, αλλά δεν μπορεί να πει, ο μέσος Έλληνας πολίτης, ως ο Πρόεδρος που υπερασπίστηκε την εθνική ενότητα, τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, τα εθνικά μας δίκαια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο σεβασμός του στο Σύνταγμα έγινε παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους σύγχρονους πολιτικούς, χαρίζοντάς του την αναγνώριση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.
Η απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου κάνει φτωχότερο τον πολιτικό κόσμο, κάνει φτωχότερη την Ελλάδα. Η παρακαταθήκη του όμως είναι πλούσια και η θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας θα συνεχίσει να εμπνέει όλους τους διαδόχους του και να αποτελεί φάρο ελπίδας για τη χώρα.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».