Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ανασύσταση του Υπουργείου Τουρισμού...

Ο Τουρισμός στο προσκήνιο της κυβερνητικής πολιτικής

Με δύο νέα δύο Προεδρικά Διατάγματα που κατατέθηκαν στο ΣτΕ την περασμένη Παρασκευή και εγκρίθηκαν χθες δημιουργούνται πέντε νέα υπουργεία ενώ μετονομάζονται και ανασυνιστώνται πέντε από τα υφιστάμενα. Μεταξύ των οποίων, ανασυνιστάται και το υπουργείο Τουρισμού που είχε συγχωνευθεί το 2015 με άλλα υπουργεία. 

Στο ανασυνιστώμενο υπουργείο μεταφέρονται από το πρώην υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού το σύνολο των αρμοδιοτήτων, υπηρεσιών και θέσεων του προσωπικού του παλαιού υπουργείου Τουρισμού που είχε συγχωνευθεί με άλλα υπουργεία σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 24/2015.

Η ύπαρξη ενός αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού αποτελούσε πλέον αναγκαία συνθήκη για να διασφαλιστεί την ήδη εξαιρετικά θετική πορεία του κρισιμότερου, ίσως, τομέα της ελληνικής οικονομίας, μετά από μία διετία συνεχόμενων ρεκόρ αφίξεων και εσόδων.

Η επανασύσταση του υπουργείου Τουρισμού έρχεται μετά από μία σειρά κινήσεων του Μαξίμου τους προηγούμενους μήνες, όπου αναβάθμισε το ρόλο της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με αρμοδιότητες υπογραφής «με εντολή αναπληρώτριας υπουργού» και θεωρείτε από πολλούς στον χώρο του τουρισμού, ως λογική εξέλιξη.

Σύμφωνα δε, με στελέχη της κυβέρνησης, η επανασύσταση του υπουργείου Τουρισμού είναι ενδεικτική της ικανοποίησης Τσίπρα από το έως τώρα έργο της αναπληρώτριας υπουργού Έλενας Κουντουρά στον τομέα του τουρισμού και σηματοδοτεί την αναβάθμιση του ρόλου της ενόψει ανασχηματισμού.