Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Δήμος Κατερίνης: Δράσεις ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

  Την ανάγκη ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, που αποτελεί την πρώτη σε εμφάνιση μορφή καρκίνου για τις γυναίκες
στη χώρα μας, έθεσε στο επίκεντρο η σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, που συνδιοργάνωσαν με ιδιαίτερη επιτυχία, ο Δήμος Κατερίνης και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών «Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ», σε συνεργασία με  τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου, με αφορμή, το γεγονός, ότι,  ο μήνας Οκτώβριος είναι διεθνώς καθιερωμένος ως ο μήνας για την πρόληψη ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια των δράσεων η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές και αυτό αναδεικνύει την αξία των τακτικών προ συμπτωματικών ελέγχων που πρέπει να κάνουν όλες οι γυναίκες.


«Οι συγκεκριμένες δράσεις μετέφεραν ένα ηχηρό μήνυμα που αφυπνίζει όλους. Το μήνυμα ότι Νικάμε τον Καρκίνο, Γιορτάζουμε τη Ζωή. Η έγκαιρη διάγνωση στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού αποτελεί το όπλο κάθε γυναίκας. Εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συντελεστές, τους χορηγούς και τους συνδιοργανωτές» σημείωσε σε δήλωσή της, η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού, του Δήμου Κατερίνης, Πιπίτσα Μακρίδου – Παρτσαλίδου.


Κατά το πρωινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών, από κοινού με τους μαθητές και τις μαθήτριες του τομέα υγείας, πρόνοιας και ευεξίας του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης διένειμαν σε όλο το κέντρο της πόλης έντυπο ενημερωτικό υλικό, για τη διάδοση του μηνύματος της ημέρας.


Παράλληλα, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, καθώς και προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, στην πλατεία Ελευθερίας, ενημέρωναν διεξοδικά τις γυναίκες της περιοχής μας, σχετικά με την αξία της πρόληψης και των απαιτούμενων ενεργειών.


Οι απογευματινές εκδηλώσεις, πλαισιώθηκαν από μέλη του γυμναστηρίου Colosseum, με επίδειξη προγράμματος power trampoline, προβάλλοντας την αξία της άσκησης και του υγιεινού τρόπου ζωής, ως επιπλέον ασπίδα στο μέτωπο της πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου.


Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτέλεσε ο φωτισμός του αγάλματος της Ελευθερίας με ροζ χρώμα, ενώ την ίδια στιγμή δεκάδες μπαλόνια με τα μηνύματα και τις ευχές του κόσμου,  «ταξίδεψαν»  στον ουρανό της Κατερίνης!


Αρωγοί και χορηγοί των εκδηλώσεων ήταν τα τέσσερα ακτινοδιαγνωστικά κέντρα της Κατερίνης, «EUROMEDICA PIERIAS», «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», «ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΑΤΖΑ» και «ΕΦΗΣ  ΚΥΡΜΑΝΙΔΟΥ», τα οποία προσέφεραν δωρεάν 40 ψηφιακές μαστογραφίες για συμπολίτισσές μας. Συμμετείχαν επίσης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η δημοσιογράφος Μαρία Βαλσαμίδου, που ανέλαβε την παρουσίαση της εκδήλωσης κ.α.