Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Εθιμοτυπική επίσκεψη εκπαιδευτικών από το Erasmus+ 2016 «Multicultural Communication: Breaking Stereotypes - Πολυπολιτισμική Επικοινωνία: Καταργώντας τα Στερεότυπα» στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί από Πορτογαλία,   Ιταλία, Ρουμανία,  Τουρκία,  Βουλγαρία στο πλαίσιο
του σχεδίου Στρατηγικής Σύμπραξης  αποκλειστικά μεταξύ σχολείων στον Τομέα της  Σχολικής Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2016  με τίτλο «Multicultural Communication: Breaking Stereotypes - Πολυπολιτισμική Επικοινωνία: Καταργώντας τα Στερεότυπα» που υλοποιεί το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού για τα σχολικά έτη  2016-17 και 2017-18.

Οι εκπαιδευτικοί  συνοδευόμενοι από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κ. Δημήτριο Συριανίδη και κ. Ιωάννη Καζταρίδη και το Διευθυντή  του 2ου  Δημοτικού  Σχολείου Κολινδρού, κ. Δημήτριο Χλεμέ, επισκέφθηκαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και συζήτησαν μαζί της για το ενδιαφέρον πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν.

Η 1η Διακρατική Συνάντηση του  Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ περιλαμβάνει ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα με ξεναγήσεις και επισκέψεις προκειμένου η αποστολή να γνωρίσει την ελληνική ιστορία, τον πολιτισμό, τη γλώσσα και το λαό.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αφού καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του προγράμματος για μια διαπολιτισμική εκπαίδευση και κουλτούρα με σημαντικά οφέλη για το σχολείο και με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς επιτυγχάνεται αναβάθμιση των δεξιοτήτων, ανταλλαγή πρακτικών και μεθόδων αλλά και  απόκτηση εμπειριών και νέων προτύπων.

Η κ. Σοφία Μαυρίδου εξήρε το ρόλο και το σημαντικό -όπως είπε- έργο που επιτελούν με αγάπη, σοβαρότητα και υπευθυνότητα οι εκπαιδευτικοί και τόνισε ότι οι συμμετέχοντες σε τέτοιου είδους προγράμματα αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές για την ανάδειξη της χώρας τους. Παράλληλα,  παρουσίασε   στους προσκεκλημένους την ταυτότητα της Πιερίας δίνοντας έμφαση  στην ιστορία, στα μνημεία, στους ορεινούς και παραθαλάσσιους προορισμούς, στα τοπικά έθιμα κ.ά. αλλά κυρίως επεσήμανε την ευγένεια και τη φιλοξενία που διακρίνει τους Πιεριείς.

Η κ. Μαυρίδου προσέφερε αναμνηστικά δώρα στην αποστολή και προσκάλεσε τα μέλη της κατά την επόμενη επίσκεψή τους στην Πιερία να μεταβούν μαζί  στον Όλυμπο και να θαυμάσουν το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.