Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Μοναδικές εμπειρίες αποκομίζουν οι μαθητές του Β δημοτικού σχολείου Κολινδρού, οι γονείς τους, οι εκπαιδευτικοί όσο και οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί από άλλες οκτώ χώρες στα πλαίσια προγράμματος ERASMUS+

Μοναδικές εμπειρίες αποκομίζουν τόσο οι μαθητές του σχολείου μας, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί όσο και οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί από άλλες οκτώ χώρες στα πλαίσια προγράμματος ERASMUS+. Χθες, πρώτη ημέρα της διακρατικής συνάντησης πραγματοποιήθηκε μια φανταστική τελετή υποδοχής με πολλές ξεχωριστές εκδηλώσεις. 
Η εκδήλωση περιλάμβανε ανάκρουση του ευρωπαϊκού ύμνου και των εθνικών ύμνων όλων των χωρών, αναπαράσταση της αφής της ολυμπιακής φλόγας, ελληνικά και αγγλικά τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου, τραγούδια στη νοηματική γλώσσα από τους μαθητές της Β΄ τάξης, παρουσίαση δημοτικών χορών καθώς και παρουσίαση των σχολείων, των πόλεων και των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η εκδήλωση έκλεισε με κοινό γεύμα παραδοσιακών ελληνικών φαγητών που ετοίμασαν με μεράκι οι γονείς των παιδιών.
Το πρωί έγινε επίσημη υποδοχή στο δημαρχείο του Κολινδρού από τον Δήμαρχο Ευάγγελο Λαγδάρη και εκπροσώπους φορέων.
Το απόγευμα στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Νικόλαο Λούση» οι φιλοξενούμενοι αφού παρακολούθησαν ένα σύντομο πρόγραμμα παραδοσιακών και λαϊκών χορών, διδάχτηκαν από τη δασκάλα του χορευτικού Όλγα Μαστοροτάσιου ελληνικούς χορούς και η εκδήλωση εξελίχθηκε σε ένα όμορφο γλέντι με ποικιλία χορών κι από άλλες συμμετέχουσες χώρες. Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό πολιτισμού οικοδομώντας έτσι γέφυρες για την άρση των στερεοτύπων, που είναι και το θέμα του προγράμματός μας.