Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Mastercard: Σε άνοδο ο τουρισμός της Αθήνας για 2η συνεχή χρονιά

Στα $1,62 δις ο τζίρος των αθηναϊκών ξενοδοχείων φέτος από διεθνείς επισκέπτες
Για ακόμη μία χρονιά η Mastercard ανακοίνωσε το Global Destination Cities
Index, που αναδεικνύει τις δημοφιλέστερες πόλεις-προορισμούς του παγκόσμιου τουρισμού. Συνολικά κάθε χρόνο αξιολογούνται 132 μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με την έρευνα της Mastercard, που πραγματοποιείται για 7η συνεχή χρονιά με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η Αθήνα βρίσκεται στις Top 50 δημοφιλέστερες τουριστικά πόλεις του πλανήτη (46η) και στις Top 20 της Ευρώπης (18η).

Ενώ, αναμένεται οι διεθνείς επισκέπτες να ξεπεράσουν τα 2,7 εκατ (επισκέπτες με τουλάχιστον μία διανυκτέρευση) για το 2016 σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με το 2015 και το 2014. Ανάλογη, άνοδο σημειώνουν και τα έσοδα του τουρισμού της πρωτεύουσας, τα οποία θα διαμορφωθούν σύμφωνα με την Mastercard  στα $1,62 δις με τη μέση δαπάνη ανά επισκέπτη να διαμορφώνεται στα $605 (τα στοιχεία καταγράφουν τις δαπάνες διαμονής σε ξενοδοχεία).

Επίσης, ο δείκτης αποκαλύπτει τις πέντε κορυφαίες πόλεις – αφετηρίες ταξιδιωτών που επιλέγουν την Αθήνα ως προορισμό, οι οποίες είναι: Λονδίνο, Παρίσι Ρώμη, Μόναχο και Φρανκφούρτη. Οι δαπάνες των τουριστών που προέρχονται από το Παρίσι στην Αθήνα διαμορφώνονται στα $123 εκατ. και ακολουθεί το εκτιμώμενο ποσό συνολικής δαπάνης των τουριστών με αφετηρία το Λονδίνο, με $112 εκατ.

Τέλος, για πρώτη φορά καταγράφονται στις δέκα κορυφαίες πόλεις-αφετηρίες για τον τουρισμό της Αθήνας, νέες πόλεις εκτός Ευρώπης, όπως το Ντουμπάι, η Σιγκαπούρη και η Νέα Υόρκη, σηματοδοτώντας το μεγάλο άνοιγμα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ στις ασιατικές και αραβικές χώρες, αλλά και στην premium αγορά της Ηνωμένων Πολιτειών.