Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

O πρώην Υπουργός κ.Θοδωρής ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

O πρώην Υπουργός κ.Θοδωρής Ρουσόπουλος είναι ο επόμενος καλεσμένος και ομιλητής την προσεχή Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης.

Το θέμα που  θα πραγματευτεί με τους φίλους της Σχολής Γονέων είναι οι «Εθνικές Ταυτότητες: - Διλήμματα και προοπτικές. Η Υπόθεση Μελετίου Τυπάλδου & των Ελλήνων της Βενετίας τον 17ο αιώνα». Ο κ.Ρουσόπουλος θα αναφερθεί στην διδακτορική διατριβή που έκανε και αφορά την Υπόθεση Μελετίου Τυπάλδου στην Βενετία. Συγκεκριμένα στα τέλη του 17ου αιώνα, ο πολυάριθμος πληθυσμός της ακμάζουσας ελληνικής κοινότητας της Βενετίας αντιμετωπίζει την σημαντικότερη πρόκληση της μακράς ιστορίας του. Ο πνευματικός ηγέτης της κοινότητας, Αρχιεπίσκοπος Φιλαδελφείας Μελέτιος Τυπάλδος, αποφασίζει να μεταστρέψει το δόγμα των Ελλήνων. Η ορθοδοξία τίθεται σε κίνδυνο και μαζί της η εθνική ταυτότητα των Ελλήνων. Η αδελφότητα, αντιδρά. Η Βενετική Αρχή δικάζει την υπόθεση. Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως κινδυνεύει να χάσει την μοναδική Εξαρχία στην Δύση και μαζί της εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς ορθοδόξους. Στην υπόθεση παρεμβαίνει και ο Μέγας Πέτρος της Ρωσίας. Ο αγώνας προβλέπεται άνισος και σκληρός…Η συνέχεια την Δευτέρα στην φιλόξενη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) όπως πάντα στις 19:00. Η είσοδος είναι Ελεύθερη.

Στην αρχή της εκδήλωσης η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Κεραμιδίου «Μακεδονία» υπό την Διέθυνση του κ.Νίκου Πατρή θα τραγουδήσει επιλεγμένα τραγούδια.



Θεόδωρος Ρουσόπουλος
Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1963, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Είναι νυμφευμένος με την δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα και έχουν δύο παιδιά.
Έχει κάνει σπουδές στην Δημοσιογραφία και στον Ελληνικό Πολιτισμό και είναι Διδάκτωρ Ιστορίας, στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Σήμερα είναι επισκέπτης Καθηγητής στην Ιστορία της Επικοινωνίας, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ενώ τα τελευταία επτά χρόνια δίνει τακτικά διαλέξεις στο Pepperdine University της Καλιφόρνια, στο πλαίσιο ενός μεταπτυχιακού προγράμματος, με θέμα την λειτουργία των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην «Ελευθεροτυπία», την «Νέα Μεσημβρινή» και την «Καθημερινή της Κυριακής». Ιδρυτικό στέλεχος των ραδιοφωνικών σταθμών «Κανάλι 1» και «Αθήνα 9,84», ως μέλος της επιτροπής δεοντολογίας και προγράμματος. Ιδρυτικό στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού «Μέγκα». Αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ και διευθυντής ενημερωτικών εκπομπών. Επί σχεδόν δέκα χρόνια παρουσίαζε την εβδομαδιαία εκπομπή συνεντεύξεων και ντοκιμαντέρ «7+7» στο «Μέγκα».
Το 2000 έγινε εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος για την επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος.
Το 2004 έγινε υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, θέση από την οποίαν παραιτήθηκε στο τέλος του 2008. Εισήγαγε σειρά νομοσχεδίων για την αναδιάρθρωση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και την μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή, την ίδρυση του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου κλπ.


Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Ο   Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Κορομπίλης

LOGOTYPO SXOLIS GONEON_t